Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

Afyonkarahisar'da otobüs devrildi: 30 yaralı (1)AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde bu sabah yolcu otobüsü şarampole devrildi.

09.12.2016 09:50

Afyonkarahisar'da otobüs devrildi: 30 yaralı (1)

AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde bu sabah yolcu otobüsü şarampole devrildi. Saat 08.00 sıralarında meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 30 kişi yaralandı. Yaralılar, Afyonkarahisar ve ilçelerindeki hastanelerde tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: AFYONKARAHİSAR, -

============================================

Muş'ta 2 sığınak imha edildi

MUŞ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerin gerçekleştirdiği 'Şehit Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik-206' operasyonun terör örgütü PKK'nın 2 sığınağı imha edildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6-7 Aralık tarihlerinde merkeze bağlı Kayalısu Köyü ile Buğdaylı, Dalakulig, Navro Tepe ve Büyükler Mahalleleri arasında kalan bölgede 'Şehit Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik-206' operasyonu gerçekleştirildiği duyuruldu. Operasyonda, PKK/KCK terör örgütü mensuplarına ait biri 4 odalı, biri de 2 odalı olmak üzere 2 sığınak bulundu. Sığınaklarda; 1'i dolu olmak üzere 8 adet 12 kiloluk mutfak tüpü, 9 boş piknik tüpü, 2 akü, çok sayıda büyük boy pil ile yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Açıklamada, "Olay ile ilgili adli tahkikata başlanılmış olup ele geçirilen malzemeler yerinde imha edilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliği için terör ve teröristlerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Fotoğraf

Haber: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ, -

=======================================

(ÖZEL) Polisin dizi setine uzun namlulu silah baskını

ADANA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çekimleri devam eden ve sadece internet üzerinde yayınlanan, 'Adana 01' dizisinin platosunu, kullanılan uzun namlulu oyuncak silahlar nedeniyle bastı.

Tamamı, amatör oyunculardan oluşmasına rağmen, sosyal paylaşım sitesi YouTube'de izlenme rekoru kıran dizinin yeni bölümündeki çatışma sahnesi, Çınarlı Mahallesi'ndeki 2 katlı bir binada çekildi. Set ekibinin sahnelerde kullanılan oyuncak uzun namlulu silahları platoya taşıdığını gören çevredekiler, çekimden haberi olmadığı için polise ihbarda bulundu. Binaya çok sayıda ekip sevk edildi. Binanın etrafını saran polisler, gerçek uzun namlulu silahlarla sete girdi. Polis, önce merdiven başında bekleyen kameramanları, ardından oyuncuları görünce şaşkınlık yaşadı. İhbar edilen silahların oyuncak olduğunu gören polis, binanın dizi seti olduğunun anlaşılması üzerine ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ÖZEL)

Polisin dizi ekibi ile konuşması

Oyuncak uzun namlulu silahlar

Genel görüntüler

Polis ekibinin binadan ayrılması

Çekim yapılan binanın dış görüntüsü ve çatıdaki dizi ekibi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=========================================

Döverek öldürdüğü karısı ile kaçarak evlenmiş

ADANA'da eşi 27 yaşındaki İzzet Elmas tarafından dövülerek öldürülen 21 yaşındaki Şehriban Elmas'ın, katili ile lise yıllarında tanışıp, 4 yıl flört ettikten sonra kaçarak evlendiği ortaya çıktı. Cinayetin ardından 2 gün sonra yakalanan katil zanlısı koca, "Eşimi çok seviyordum, pişmanım" açıklamasını yaptı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Sucuzade Mahallesi'nde eşinin ailesi ile birlikte oturan bir çocuk annesi Şehriban Elmas, sokakta yarı baygın halde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan genç kadın, doktorların tüm çabasına rağmen 2 gün sonra hayatını kaybetti. Şehriban Elmas'ın ölümü üzerine çalışma başlatan Cinayet Bürosu ekipleri, genç kadının eşi ve ailesi tarafından dövüldüğünü belirledi. Cinayet zanlısı kayınbaba İsmail, kaynana Keziban, kayınbiraderi İbrahim ile akrabaları Nusret Elmas gözaltına alındı. Kayıplara karışan eşi İzzet Elmas ise olaydan 2 gün sonra polis ekipleri tarafından yakalandı.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI

Lise yıllarında tanıştığı İzzet Elmas ile 4 yıl flört ettikten sonra ailesinin başkası ile evlendirmek istediği Şehriban Elmas, sevdiği adama kaçarak evlendi. Uzun süre ailesi ile görüşmeyen genç kadın, 6 ay önce İsmail adını verdikleri bir çocuk dünyaya getirdi. Birlikte yaşadığı kocasının ailesinden şiddet gören Şehriban, kaynanası Keziban ile kayınbabası İsmail Elmas hakkında bir aylık uzaklaştırma kararı aldırdı. Şehriban Elmas'ın ekim ayında aldırdığı karar Kasım ayında sona erdi. Genç kadın, yeniden istekte bulunmadığı için de polis uzaklaştırma kararını yenilemedi. Çift, bu güne kadar da hiç karakolluk olmadı.

BABA: HEP BİRLİKTE ÖLDÜRDÜLER

Kızının ölüm haberi üzerine İzmir'den Adana'ya gelen Şehriban Elmas'ın babası Cumali Özdemir, kızının ölümünden kocasının ailesini sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Cumali Özdemir, Cumhuriyet Savcısına, "Kızımı kocası ve ailesi öldürdü" diye ifade verdi. Şehriban Elmas'ın ablası Yıldız Kurt, ise polise verdiği ifadesinde olay günü ablasının kendisini telefonla arayıp, 'Yetiş beni öldürecekler' dediğini anlatarak, "Telefon açtım, yardım istiyordu. Arkadan da kaynanası Keziban'ın sesi geliyordu. Sonra telefon kapandı. Ben de evlerine gittim, lambalar kapalı evde kimse yoktu. Komşuları, bana dövüp sokağa attıklarını, kardeşimi de ambulansın alıp götürdüğünü söylediler" dedi.

Ekipler, olaydan 2 gün sonra yakalanan İzzet Elmas, anne Keziban Elmas, baba İsmail Elmas, kardeşi İbrahim ile akrabaları olan Nusret Elmas'ı ayrı ayrı sorguladı. Zanlılar cinayetle ilgilerinin bulunmadığını ileri sürdü. İsmail Elmas'ın olayın meydana geldiği gün İzmir'de olduğu belirlendi. Gözaltına alındıklarında üzerlerinde birer ruhsatsız tabanca çıkan İbrahim ile Nusret Elmas, "Bize karşı saldırı yapılacağı duyumları aldık. Kendimizi korumak için silahlandık" diye savunma yaptı.

ONU ÇOK SEVİYORDUM

Emniyetteki ifadesinde eşini çok sevdiğini söyleyen İzzet Elmas, aralarında tartışma çıktığını, evdeki itişme sırasında da eşinen başını sobaya çarptığını ileri sürdü. Karısının öldürmek istemediğini ileri süren İzzet Elmas, "Çok seviyordum. 4 yıl arkadaşlık ettik. Sonra ailesinin başkasına vereceğini öğrenince kaçırdım. Benden 15 bin lira başlık parası aldılar. Ailesinde uyuşturucu satanlar vardı. Onlarla görüşmelerini istemiyordum. Olay günü de ablası Yıldız'ın evine gitmiş, arayıp eve çağırdım. Şehriban geldi, tartışmaya başladık. Onların kötü yola düşüreceğini söyledim, 'ben o.. olursam, sen de d.. olursun' diyerek beni tahrik etti. Ben de dövdüm. Ama böyle olmasını istemezdim, çok pişmanım" dedi.

KOCA TUTUKLANDI

Asayiş Şubesi'ndeki 4 gün tutulan zanlıların sorgusu tamamlandı. Suçunu itiraf eden İzzet Elmas ile birlikte gözaltında tutulan anne Keziban, baba İsmail, kardeş İbrahim ile Nusret Elmas geniş güvenlik önlemi altında sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

Zırhlı araçlarla adliyeye sevk edilen şüphelilerden İzzet Elmas tutuklanırken, akrabaları adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zırhlı aracın gelişi

Karısını döverek öldüren zanlının zırhlı araçtan indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi önünde güvenlik önlemi alan polisler

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Zırhlı araca bindirilmesi

Zanlının 'pişmanım' demesi

Ölen kadının kaynanasının ve diğer zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Zırhlı aracın ve polis aracının gidişi

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

=====================================

Silahlı soyguncular yakalandı

Soygun anı güvenlik kamerasında

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde bir markete ellerinde tabanca ile girip iki market çalışanını tehdit ettikten sonra kasadaki 6 bin 500 lirayı çalan 2 zanlı polis tarafından yakalandı. Soygun anı marketin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.

Olay, Çampete Mahallesi Çağrı Sokak'ta faaliyet gösteren markette geçen 4 Aralık'ta saat 20.40 sıralarında meydana geldi. Yüzlerini kar maskesiyle gizleyen 2 soyguncu, ellerinde tabancayla markete girip 2 çalışanı tehdit etti. Büyük korku yaşayan iki çalışanı önlerine alıp, silah doğrultan zanlılar kasada bulunan 6 bin 500 lirayı aldıktan sonra koşarak kayıplara karıştı. Olayın şokunu üzerlerinden atan market çalışanları polisi aradı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, market ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına aldı. Yapılan incelemede, soyguncuların Ş.P. (24) ve M.S.Ş. (24) olduğu ortaya çıktı. Zanlıların adreslerinin belirlenmesinin ardından polis operasyon düzenledi. Operasyonda, 2 zanlı yakalanırken, olayda kullandıkları, kar maskesi, 2 kurusıkı tabanca da ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 soyguncu tutuklandı. Bu arada, korku dolu anların yaşadığı olay, marketin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.

GFÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Soygundan görüntü

-Zanlılar adliyeye sevk edilirken görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

=========================================

İnşaat sahasından eğitime

ADANA'da yaz saati uygulaması nedeniyle sabah ezanında yola çıkan çocuklar, Huzurevleri Mahallesi'ndeki bir okula ulaşabilmek için karanlıkta yollarını görmeden yürüyüp, inşaat sahasından geçerek sınıflarına girebiliyor.

İNŞAAT BİTMEDİ

Merkez Çukurova ilçesinde bulunan Kenan Çetinel Ortaokulu'nun önünden geçen 77222 sokakta, eğitim yılının başlamasından kısa süre önce özel bir okulun ek hizmet binası inşaatı başlatıldı. Eğitim yılı başladıktan kısa süre sonra okul inşaatı bitmesine rağmen, çevre düzenlemesi tamamlanamadı. Her gün alaca karanlıkta zorlu eğitim yolculuğu yapan Kenan Çetinel Ortaokulu öğrencilerinin en tehlikeli parkuru ise binanın bulunduğu sokakta yaşanıyor.

AYAK SESLERİNİ TAKİP EDİYORLAR

Karanlıkta bastıkları yeri görmeden, inşaat malzemeleri arasında yürüyen öğrenciler engelleri aşıp okula ulaşıyor. Çocuklarının okula bırakmaya gelen veliler, karanlıkta gözleri ile takip edemedikleri çocuklarının sınıflarına ulaştığını ancak ayak seslerinden anlayabildiklerini söyleyerek, "Aylardan beri bu sıkıntılar yaşanıyor. Çocukların karanlıkta bir çukura düşüp yaralanması, ayaklarına demir veya çivi saplanması içten bile değil. Bütün girişimlerimize rağmen okul yanındaki inşaat sahası çözüme kavuşturulmadı" diye dert yandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Öğrencilerin karanlıkta inşaat sahasındaki yoldan geçerek okula gitmeleri

Veliler ile röp.

Okula önüne kadar gelen araçlar

Öğrencilerin okula girişi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

========================================

Doğu'da köyler kar hapsinde

MUŞ'ta karakış etkili olurken, kardan birçok köyün yolu kapandı.

Kar yağışının ardından hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceye kadar düştü. Köylerin ulaşımı kesilirken, bir çok besici karla kaplı arazide sürülerini sadece köy çeşmesine sulamak için götürebiliyor. Merkeze 50 kilometre uzaklıktaki 100 hane 650 nüfuslu Çengilli köyünde kar kalınlığı yer yer 1 metreye yaklaştı. Muhtar Eyüp Omur köylerinin dağlık alanda olduğu için fırtınanın etkili olduğunu söyledi. Kar ve fırtına nedeniyle sık sık yollarının kapandığını belirten Omur, kışın köyde yaşamın çok zor olduğunu vurguladı.

Hayvanlarını günde iki kez çeşmeye götürdüklerini söyleyen sürü sahipleri ise "Koyunların kara bata çıka tek sıra halinde yürürken oluşan görüntüsü çok güzel görülüyorsa bizim için de o kadar zor" diyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------

-Köyden görüntüler

-Kayan çocuklar

-At, koyun görüntüleri

-Çatılarını temizleyen köylüler

-Çengilli Köyü muhtarı Eyüp Omur Röp.

-Kar temizleme çalışması yapan ekipler

Haber-Kamera: Yusuf Özgür Bülbül MUŞ,

==========================================

Jandarmadan göçmen kaçakçılarına operasyon: 3 tutuklama

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonda göçmen kaçaklığı yaptıkları tespit edilerek gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 36 yaşındaki Timuçin Uyseler, kardeşi 27 yaşındaki Kaan Uysaler, 30 yaşındaki Mehmet Fatih Genç ve 18 yaşındaki G.A.'nın İstanbul'dan aldıkları 12 Suriyeli kaçağı kişi başı bin 500 euro karşılığı yasadışı yollardan Yunanistan'a çıkaracağı bilgisine ulaştı. Ekipler, kaçakların bulunduğu Mehmet Fatih Genç yönetimindeki 34 PJ 128 plakalı midibüs ile eskortluk yapan Kaan Uysaler idaresindeki 34 JD 9464 plakalı otomobili Keşan-İstanbul karayolu üzerinde takibe aldı. Jandarma ekipleri, içinde kaçakların bulunduğu midibüsü Keşan- Malkara karayolu Beyendik Kavşağı yakınlarında durdurup, sürücü Genç ile araçtaki 12 Suriyeliyi gözaltına aldı.

JANDARMALAR KAÇAKLARIN ARASINA SAKLANDI

Ekipler yakalanan Mehmet Fatih Genç'e eskortluk yapan otomobildekileri telefonla aratarak, kaçaklardan para toplayacaklarını ve bu nedenle buluşmaları gerektiğini söyletti. Ardından jandarmalar midibüse binip kaçakların arasına saklanarak, eskortluk yapan otomobildekilerle Beyendik TOKİ Konutları mevkisindeki ormanlık alanda buluştu. Otomobil sürücüsü Kaan Uysaler ile araçta bulunan Timuçin Uyseler ve G.A., midibüsteki kaçaklardan paraları toplandıkları sırada jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Araçlarda yapılan aramada ruhsatsız pompalı tüfek, 25 fişek, 6 cep telefonu, şişme bot, kürek ve pompa ele geçirildi.

3'Ü TUTUKLANDI

Yakalanan 12 Suriyeli, işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. 4 şüpheli, jandarmadaki sorgularının ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek, Keşan Adliyesi'ne sevk edildi. G.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Mehmet Fatih Genç, Timuçin Uyseler ve Kaan Uysaler çıkaıldıkları mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Jandarma araçlarının hastaneye gelişi

- Göçmen kaçakçılarının hastaneye girişi

-Göçmen kaçakçılarının hastaneden çıkışı

-Jandarma araçlarının hastaneden ayrılması

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

==============================================

Dolar bozduranı güzelleştiriyorlar

Erzurum'da 'Çocuk gelinlere hayır' kampanyası ile uluslarası ödüle layık görünler kuaför Ahmet Kemal Özerbaş, 500 doları Türk lirasına çevirip makbuzunu getiren müşterilerine ücretsiz saç kesimi ve makyaj yapıyor. Özerbaş, " Ukrayna'da 2012 yılında düzenlenen 'saç tasarım' yarışmasına Erzurum'dan katılan 9 kişilik Türk kuaför ekibinin, 'çocuk gelinlere hayır' konulu gösterimiz büyük ilgi görmüş ve ayakta alkışlandık. Çocuk da olsa tüm gelinlerin saçı kuaför salonlarında yapılıyor ama bizler çocukların saçlarını değil, 500 dolarını bozdurup gelen kadınlarımızın saçlarını ücretsiz kesip, makyajını yapmak istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

-Saç kesimi yapan kuaför çalışanları

-Saçlarını kestiren bayanlar

-Kuafördeki dolar afişi

-Ahmet Kemal Özerbaş ile röp.

KJ: Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

ÇEKİM NOTU: Görüntü'kuafor'kodu ile LİNK geçildi. SÜRE: 02.21 BOYUT: 176 MB

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement