Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)LİCE'DE 20 PKK SIĞINAĞI İMHA EDİLDİDİYARBAKIR ve Bingöl kırsalında, güvenlik güçlerinin 5 Mart'tan bu yana sürdürdükleri operasyonlar kapsamında Lice ilçesi kırsalında tespit edilen terör örgütü PKK'lıların kullandığı 20 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

14.03.2017 09:53

1)LİCE'DE 20 PKK SIĞINAĞI İMHA EDİLDİ

DİYARBAKIR ve Bingöl kırsalında, güvenlik güçlerinin 5 Mart'tan bu yana sürdürdükleri operasyonlar kapsamında Lice ilçesi kırsalında tespit edilen terör örgütü PKK'lıların kullandığı 20 sığınak kullanılamaz hale getirildi. Diyarbakır Valiliği'nce yapılan açıklamada, Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında barınan ve kış üslenmesine giren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, maksadıyla 5 Mart 2017 Pazar günü başlatılan. 'Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubal Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu'nun devam ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Lice İlçesi mülki sınırlar içerisindeki 2 köy ve mezralarında toplam 4 ev ve eklentileri ile arazide icra edilen arama faaliyeti neticesinde, 7 adet leşker kıyafeti, 5 adet uyku tulumu, 2 adet jeneratör, 7 adet şarjör, 5 adet tüp, 5 adet pil bloğu, 1 adet büyük boy çadır ele geçirilmiş, 1 şüpheli şahıs göz altına alınmış. Tesis edilen 28 yol kontrol noktasında yapılan kontroller neticesinde; 640 araç ve 846 şahsın sorgulaması yapılmış. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 20 sığınak tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiş, sığınaklar içerisinde bulunan çok sayıda örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

DİYARBAKIR, -

=============================================

2)ROMAN MAHALLESİNE 'ŞAFAK OPERASYONU'

BALIKESIR'in Edremit ilçesinde Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı İbrahimce Mahallesi'ne helikopter destekli şafak operasyonu düzenlendi.

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonucunda 35 ev ve işyerinde uyuşturucu madde temini ve satışı yapıldığı belirlendi. Bugün sabah 05.00 da Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından İbrahimce Mahallesi'nin tüm giriş ve çıkışları tutuldu. Mahalleye tüm giriş ve çıkışlar sırasında kimlik sorgulamaları ve araç kontrolleri yapılırken, şüphelilere ait 29 adreste arama yapıldı.

'GEREKİRSE AMBULANS ÇAĞIRIRIZ'

Operasyon başlamasıyla birlikte mahalleden uzaklaşmak isteyen bazı şahıslar, giriş ve çıkışları tutan ekipler tarafından durduruldu. Aracı ile mahalleden çıkmak isteyen E.D (46) isimli şahıs, kendisin durduran polislere şeker hastası olduğunu ve acil olarak hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Kendisine emniyette olduğunu gerekirse ambulans çağırıp, hastaneye de götüreceklerini söyleyen polis memuru E.D'den kimliğini istedi. Sorgusunda arama kaydı olduğu belirlenen E.D ekiplerce sağlık kontrolünün ardından gözaltına alındı.

3 SAAT SÜRDÜ

Saat 06.00 itibariyle İbrahimce Mahallesi üzerinde dolaşmaya başlayan polis helikopteri alanı havadan kontrol altında tuttu. Mahallede TOMA ekibi de hazır olarak bekletilirken, 4 narkotik polis köpeği de belirlenen adreslerdeki uyuşturucu aramalarına katıldı. Üç saat süren operasyon kapsamında 160 adet ecstasy hap, 40 adet satışa hazır hale getirilmiş 300 gram esrar, 2 gram SKUNK maddesi, 155 gram sentetik kannabinoid Bonzai maddesi ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 770 TL ele geçirildi. Operasyon kapsamında 32 şahıs gözaltına alınırken, operasyon kapsamında araması bulunan 2 kişinin cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Operasyona Çevik Kuvvet ve Özel Hareket ekipleri de katıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Mahalle girişindeki kontroller

Gözaltına alınan E.D

Operasyondan detaylar

Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir(,

======================================================

3)İSKOÇ BABANIN YÜZÜNÜ POLİS GÜLDÜRDÜ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne tatile geldikten bir süre sonra yakınlarının kendisiyle iletişimi kaybettiği 30 yaşındaki İskoç Claire Wermyss'den bir haftadır haber alamayan babası Hector Wermyss'in yüzünü polis güldürdü. Marmaris'e gelen baba Wermyss, "Uçaktan indim. Marmaris'te müracaatımı yaptım ve 5 saatte polis kızımı buldu. Çok teşekkür ederim. Bundan sonra ailemle Marmaris'te, tatilimi yapacağım" dedi.Erkek arkadaşıyla birlikte 23 Şubat'ta Marmaris'e 7 günlüğüne tatile gelen Claire Wermyss, 5 yıldızlı bir otele yerleşti. Çift, bir haftalık tatillerinin son günü kavga etti. Erkek arkadaşı Claire Wermyss'i terk ederek, otelden ayrılarak İskoçya'ya döndü. İddiya göre, üzüntü yaşayan Claire Wermyss, aldığı alkolün etkisiyle otelde taşkınlık yaptı. Odasına ve çevreye zarar verdiği öne sürülen Claire Wermyss, otelin yetkililerince kapı dışarı edildi. Bir apart otele giderek oda kiralayan Claire Wermyss, kimsenin kendisine ulaşmaması için cep telefonunu kapattı. Bir hafta süreyle sadece, yemek ve alkollü içki almak için odadan dışarı çıktı. Tek çocuğundan bir hafta süreyle haber alamayan Hector Wermyss, İskoçya'dan uçakla Dalaman Havalimanı'na oradan taksiyle geçen pazar sabahı Marmaris'e geldi. Beş yıldızlı otele giden Wermyss, aldığı bilgilerle kızının taşkınlık yaptığı gerekçesiyle kapı dışarı edildiğini öğrendi. Sonrasında Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne gelen Hector Wermyss, kızının kayıp olduğunu bildirerek, müracaatta bulundu.

BEŞ SAATTE BULUNDU

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, babadan kızının fotoğraflarını ve bilgilerini aldı. Hector Wermyss ve sivil polisler, ilçede arama yapmaya başladı. Sivil polislerin bir bölümü, kadının atıldığı otelin çevresindeki MOBESE kayıtlarını incelerken, bir kısmı otellerin müşteri kayıt listelerinden kadının ismini aramaya başladı. Baba ve polisler, otelin çevresinde bulunan kafeterya ile restoranları da kontrol etti. 5 saat süren aramalar sonunda Claire Wermyss'ın Cumhuriyet Caddesi sahil şeridinde bulunan 30 odalı bir apart otel de konakladığı tespit edildi. Otele babayla birlikte giden polis, çalışanlarla birlikte odaya çıktı. Kapı açıldığında kızına kavuşan Hector Wermyss sarılarak ağladı. Baba ve kızı, sivil ekip otosuyla Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne getirildi. Aşırı alkollü olduğu gözlenen Claire Wermyss, alınan doktor raporu ve ifadesinin ardından babasına sarılarak karakoldan ayrıldı, ülkelerine dönmek üzere havalimanına hareket etti.

BUNDAN SONRA TATİL İÇİN ADRES MARMARİS

Kızının bulunduğuna sevinen Hector Wermyss, kentten ayrılmadan önce DHA kameralarına açıklama yaptı. Türk polisinin 5 saat içinde kızını bularak kendisine teslim ettiğini söyleyen Wermys, "Kızımdan bir haftadır haber alamıyordum. Başına bir şey gelmiş olabilir endişesiyle Marmaris'e geldim. Kızımın kaldığı otelden kovulduğunu öğrendikten sonra bir süre çevredeki otellerde aradım, bulamayınca polise geldim. Kızımın bulunamayacağı ve başına bir durum geldiğini düşünerek umutsuzluğa kapılmıştım. Polis ve yeminli tercüman ile birlikte arama yaptık. 5 saat süren arama sonucunda kızımı sağ salim buldum. Kızımın bulunması için çaba sarf eden polis ve yeminli tercümana çok teşekkür ederim. Beni mutlu ettiler ve bundan sonra ailemle birlikte Marmaris'e tatile geleceğim" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Şehit Nedip Cengiz Polis Merkezi önü

İskoçyalı baba Hector Wermyss ile kızının bulunmadan önce Çarşı Polis Merkezi önünde röp.

Kızının bulunması için yeminli tercüman ve polis eşliğinde aramaya çıkan Hector Wermyss görüntü

Bir otelde bulunan Claire Wermyss'in babası, yeminli tercüman ve polis eşliğinde getirilişi

Hector Wermyss ile kızının bulunduktan sonra röp

(Toplam: 3 dakika 4 saniye-222 MB görüntü)

(Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

==========================================================

4)AYDINLI ÇİLEK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

AYDIN'da incir, zeytin ve pamuktan sonra gelen çilek, üreticinin yüzünü güldürüyor. Geçen yıl Rusya'yla yaşanan kriz nedeniyle kilosu 1 liraya kadar düşen çilek, ilişkilerin düzelmesiyle şimdi tarlada 8 liradan alıcı buluyor.

Aydın'ın Sultanhisar, Köşk ve İncirliova ilçelerinde üretimi yapılan çilek, geçen yılın aksine bu yıl kentteki üreticinin yüzünü güldürüyor. Rusya'nın bu yıl çilek alımı yapacağının duyurulmasıyla ürünün fiyatı, geçen yıla oranla arttı. Geçen yıl tarlada kilosu 1 liraya kadar düşen çilek, bugünlerde uanda 8 liraya alıcı buluyor.

"GEÇEN YILIN ZARARINI ÇIKARACAĞIZ"

İncirliovalı çilek üreticisi Turan Aydın, "Geçen yıl yaşanan kriz en çok bizi etkiledi. Bu yıl Rusya'nın çilek alacağını öğrendik. Şu anda fiyatlar 7 lira 50 kuruş ila 8 lira arasında toptan gidiyor. İnşallah bu şekilde giderse geçen yılın zararını çıkarmaya çalışacağız" dedi.

"ÇİLEK YILDIZI PARLAYAN ÜRÜNDÜR"

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, "Geçen yıl Rusya'yla büyük bir kriz yaşadık. O krizden dolayı çilek üreticisi çok mağdur oldu. Adeta üretici iflas aşamasına kadar geldi. Üretici yeni yılda yine çok büyük masraflar ederek başladı. Çilek dekar başına çok büyük maliyeti olan bir bitkimizdir. Üretimi çok zor bir üründür. Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanımız da Rusya'nın çilek alımı yapacağının açıklamasını yaptı. Bu nedenle şu anda fiyatlar geçen yıla oranla çok iyi durumdadır. Sadece hava şartlarından dolayı biraz rekolte düşüklüyü yaşanıyor. Bu meyve bilindiği gibi yılın ilk meyvesi olarak üretiliyor. O yüzden daha düzenli ve daha bilinçli üretim yapılması gerekiyor. Eğer çilek para etmezse, bir çiftçinin iflas etmesi anlamına geliyor. Aydın'da incir, zeytin, pamuk ve arkasından gelen mısır üretiminden sonra çilek üretimi de gözle görülür seviyede artış göstermeye başladı. Şu anda yıldızı parlayan bir ürün olarak çilek gözüküyor. Aydın'da her şey yetişir yetişmeyen ürün yok. Çilekte de diğer ürünlerde olduğu gibi biraz destek verilirse üreticiler için çok büyük faydalı olacak" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Çilek tarlasından görüntü,

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı'nın ve üreticinin konuşması,

Genel ve Detay görüntü.

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ İNCİRLİOVA (Aydın),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement