Dilek Doğan Davasında Arbede! Çok Sayıda Kişi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Dilek Doğan Davasında Arbede! Çok Sayıda Kişi Gözaltında

Dilek Doğan Davasında Arbede! Çok Sayıda Kişi Gözaltında

Sarıyer'de gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili polis memuru Y.M.'nin yargılandığı davada alınan 'kapalılık' kararı sonrası, ortalık karıştı.

20.04.2016 13:31  Güncelleme: 15:25

Sarıyer'de 18 Ekim'de gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde polis memuru Y.M.'nin yargılandığı davada, duruşmaların "kapalı görülmesi"ne karar verildi. Mahkemenin kapalılık kararı üzerine salondan çıkmayan izleyicilere müdahale edildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Olaylı geçen dava, 30 Mayıs'a ertelendi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık polis memuru Y.M. katılmadı. Doğan ailesi fertleri avukatları ve izleyiciler salonda hazır bulundu.

AİLENİN AVUKATLARI GÖRÜNTÜLER EŞLİĞİNDE OLAYIN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİNİ ANLATIRKEN, DOĞAN'IN AĞABEYİ SLOGAN ATTI! DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Duruşmada tanık ifadelerinin ardından Doğan ailesinin avukatları görüntüler eşliğinde olayın nasıl gerçekleştiğini anlatmaya başladı. Bu sırada Dilek Doğan'ın ağabeyi Mazlum Doğan slogan atmaya başladı. Mahkeme başkanının uyarısına rağmen slogan devam edince duruşmaya ara verildi. Bazı avukatlar ve izleyiciler Mazlum Doğan'ı sakinleştirmeye çalıştı.

"SİZDEN ADALET BEKLEMİYORUZ! YIKACAĞIM BURAYI"

Güvenlik görevlileri ve polisler de müdahale etmek istedi. Bu duruma sinirlenen Doğan bu kez heyete yönelik, "Sizden adalet beklemiyoruz. Adaleti ben sağlamayacağım. Hepsini öldüreceğim, sizi de öldüreceğim. Yıkacağım burayı." şeklinde bağırdı.

ÇIKAN ARBEDEDE 2 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Avukatlar ve bazı izleyiciler Doğan'ı dışarı çıkardı. Doğan'ın tepkisi koridorda da devam ederken izleyicilerden bazıları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Güvenlik görevlilerine saldıran kişiler etkisiz hale getirildi. Arbede nedeniyle iki güvenlik görevlisi hafif yaralanırken duruşma salonunun kapısı da hasar gördü ve yerinden söküldü.

DAVANIN KAPALI GÖRÜLMESİNE KARAR VERİLDİ

Tekrar başlayan duruşmada mahkeme, davanın kapalı görülmesini kararlaştırdı. Mahkeme başkanı, Mazlum Doğan'ın tehdit içerikli ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulunulmasına da hükmetti. Heyet duruşmaya öğle arası verdi.

BİR GRUP SALONU TERK ETMEDİ, POLİS EYLEMCİLERİ KELEPÇELEYEREK ÇIKARDI

Heyet, avukatlar ve izleyicilerin çoğu salondan ayrıldı. Ancak bir grup salonu terk etmedi. Güvenlik görevlileri ve polisin uyarılarına rağmen salondan ayrılmayan grup slogan atmaya başladı. Bunun üzerine polis müdahalede bulundu. Eylemciler kelepçelenerek salondan çıkarıldı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINDA

Duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Dava, 30 Mayıs'a ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dilek Doğan Davasında Arbede! Çok Sayıda Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement