Dilipak: Kasımpaşalı Tayyip Geldi Diye Hedeflerinden Vazgeçmezler - Son Dakika
Güncel

Dilipak: Kasımpaşalı Tayyip Geldi Diye Hedeflerinden Vazgeçmezler

Dilipak: Kasımpaşalı Tayyip Geldi Diye Hedeflerinden Vazgeçmezler

Yazar Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyayı yönetmeye çalışan küresel güçlerin bir oyunu olduğunu ileri sürerek, "Darbeler, terör ve savaşlar dünya üzerindeki malum güçlerin düzenini korumak için vardır.

15.11.2016 14:33

GAZETECİ- Yazar Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyayı yönetmeye çalışan küresel güçlerin bir oyunu olduğunu ileri sürerek, "Darbeler, terör ve savaşlar dünya üzerindeki malum güçlerin düzenini korumak için vardır. Bu düzeni korumak için son yüzyılda 50 milyon insan öldürdüler. Şimdi, 'Kasımpaşalı Tayyip geldi' diye de bırakıp gidecek değiller. Türkiye'ye sahip olmazlarsa bir gelecekleri olmayacak. Onlar için sonun başlangıcı olur. O zaman bu darbeyi Fethullah Gülen'in kapris ve komplekslerinin esiri olarak görmemek lazım" dedi.

Uludağ Üniversitesi Akademik Düşünce Etik ve Medeniyet Topluluğu, '15 Temmuz Destanı ve Yeni Türkiye' konulu bir konferans yaptı. Konferansa konuşmacı olarak Gazeteci- Yazar Abdurrahman Dilipak katıldı. Programı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam, İl Müftü Vekili Mehmet Köktaş, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci izledi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Yücedoğru konferans öncesi yaptığı konuşmasında bilim yuvaları olan üniversitelerin seslerini dünyaya duyurabilmek için taklit kültüründen öteye geçmeleri gerektiğini söyledi. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yücedoğru; "Türkiye'deki üniversiteler dünyaya bir şey söylemek istiyorlarsa, alternatif bir medeniyet takdimi yapacaklarsa bunun taklit ile olmayacağını bilmiş olmaları gerekiyor. Kendi köklerinde kendi değerlerinde kendi öz benliklerinde var olanı dünyaya takdim etmeleri ve bunun en ince noktasına kadar kendi bünyelerinde göstermekle mükellef olduklarını söylemek istiyorum" dedi.

22 ÜLKENİN SINIR, REJİM VE İKTİDARLARI DEĞİŞTİRİLECEKTİ

Konferansın konuşmacısı Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, geçmişi doğru değerlendirmek ve anlayabilmek için tarih okunması gerektiğini söyledi. Tarihin bir övgü ya da sövgü kitabı olmayacağını vurgulayan Abdurrahman Dilipak, şöyle devam etti:

"Tarih, bir toplumun ortak hafızası ve gelecek için bir tecrübeler dizgisidir. Bilgiyi hayata dönüştürmediğimiz zaman o bilginin hiçbir değeri yoktur, sadece kafanızda yer işgal eder. Darbeler, terör ve savaşlar dünya üzerindeki malum güçlerin düzenini korumak için vardır. Bu düzeni değiştirmezseniz darbeler, terör ve savaşlar bitmeyecek. Benim dedem 1'inci Dünya Savaşı'nda askerdi. Orada 22 milyon insan hayatını kaybetti. Babam 2'nci Dünya Savaşı'nda askerdi. 28 milyon insan daha öldü bu düzeni kurmak için. Adı konulmadık bir dünya savaşı olan soğuk savaşta üniversitede öğrenciydim. Milyonlarca insan daha öldü. Son yüzyılda 50 milyon insan öldürdüler, bu düzeni kurmak için. Şimdi Kasımpaşalı Tayyip geldi diye de bırakıp gidecek değiller. Türkiye'ye sahip olmazlarsa bir gelecekleri olmayacak. Onlar için sonun başlangıcı olur. O zaman bu darbeyi Fethullah Gülen'in kapris ve komplekslerinin esiri olarak görmemek lazım. Bu başka bir hesaplaşma. Türkiye üzerinden ilk etapta 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidarları değiştirilecekti."

Dilipak; Fethullah Gülen'in İsrail, ABD, İngiltere ve Vatikan'ın ortak projesi olduğunutoplumun din algısı ve toplumsal davranış modellerini değiştirmenin hedeflendiğini anlatırken şöyle dedi:

"Fethullah Gülen'in amacı paralel bir din örgütlemekti. Bu yapı örgütlendiği 150 ülkede de bu amacı taşıyor. Amerikan Kolejleri Harput'ta ve Tarsus'ta niye açıldıysa buralarda da onun yüzden açıldı. Bu okullarda eğitim şemsiyesi altında bu dört ülke ajanların yer aldı. Almanya'yı saymıyorum. Çünkü o Amerika, İngiliz ve Fransız işgali altında. Merkel dediğiniz sadece bir komiser. O elektrik su kanalizasyon işleriyle uğraşıyor. Bu üst çatının Tayyip Erdoğan'dan beklediği de BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) kapsamında bölgenin siyasi ve askeri liderliğini yapmasıydı. Bu darbe Tayyip Erdoğan görevini yapmadığı ve hatta kendisine yüklenen bu misyonu dağıttığı için cezalandırılmak amacıyla yapıldı ve Fethullah Gülen doğrudan yönetime el koymak istedi" dedi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dilipak: Kasımpaşalı Tayyip Geldi Diye Hedeflerinden Vazgeçmezler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement