Disk: Duvar İnşaatı Barışa Değil Çatışmaya Zemin Hazırlamıştır - Son Dakika
Güncel

Disk: Duvar İnşaatı Barışa Değil Çatışmaya Zemin Hazırlamıştır

Disk: Duvar İnşaatı Barışa Değil Çatışmaya Zemin Hazırlamıştır

DİSK, Suriye sınırının Nusaybin ilçesi bölgesindeki bölümde inşa edilen güvenlik duvarına karşı açlık grevi başlatan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın mücadelesini desteklediklerini belirterek, "Gerek ülkemizde gerekse Orta Doğu'da barış"...

04.11.2013 12:44

DİSK, Suriye sınırının Nusaybin ilçesi bölgesindeki bölümde inşa edilen güvenlik duvarına karşı açlık grevi başlatan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın mücadelesini desteklediklerini belirterek, "Gerek ülkemizde gerekse Orta Doğu'da barış talebinin giderek yükseldiği bir dönemde çatışma ve savaş sembolü olan duvar inşaatı barışa değil çatışmaya zemin hazırlamıştır" açıklamasında bulundu.

DİSK/Genel-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazıla açıklamada, güvenlik duvarına karşı Belediye Başkanı Gökkan'ın başlattığı açıklık grevi hatırlatılarak "Gerek ülkemizde gerekse Orta Doğu'da barış talebinin giderek yükseldiği bir dönemde çatışma ve savaş sembolü olan duvar inşaatı barışa değil çatışmaya zemin hazırlamıştır" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın şahsında duvara karşı verilmekte olan mücadeleyi destekliyoruz. Savaşın sembolü olan sınıra duvar örme türünden çabaların barış içinde yaşamak isteyen halkların bu özlemine duvar örmek olduğuna ve barış talebinin yükseltildiği zamanımızın ruhuna uygun bir girişim olmadığına inanıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Disk: Duvar İnşaatı Barışa Değil Çatışmaya Zemin Hazırlamıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement