Disk'ten 'Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'na Protesto - Son Dakika
Güncel

Disk'ten 'Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'na Protesto

Disk\'ten \'Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı\'na Protesto

DİSK, TBMM'de görüşülmekte olan 'Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için Meclis kapısında bir eylem yaptı.

16.10.2012 13:57

DİSK, TBMM'de görüşülmekte olan 'Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için Meclis kapısında bir eylem yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, TBMM'de görüşülmekte olan 'Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı' protesto etmek için TBMM Dikmen Kapısı önünde bir eylem yaptı. Eylemciler, 'İnadına sendika inadına DİSK', İş, ekmek yoksa barış da yok' ve 'Ya hep beraber ya hiç' sloganları atarak, 'Yasaksız barajsız sendikalar yasası' pankartını açarak tepkilerini dile getirdi. Eylemci grup adına basın açıklamasında bulunan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, 6 milyon işçinin 30 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerinde çalıştığını belirterek, "Bunların sendikal güvencesi kaldırıldı. 30 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerinde ise 3 milyon 295 bin işçi için ise toplu sözleşme yapacak sendika kalmıyor. Buna göre 12 milyon kayıtlı işçinin ancak 2 milyon 700 bini sendikal haklardan faydalanabilecek. Karşı karşıya bırakıldığımız trajedi budur" dedi.

İşveren ve işçi örgütlerine uyarıda bulunduklarını belirten Ekici, grev hakkının özünü zedeleyecek ve içini boşaltacak hükümlerin getirilmesine karşı işçilerin ekonomik, demokratik ve siyasal taleplerini koruyup kollamak ve yenilerini elde etmek için görev ve sorumluluğu olan konfederasyonları ve sendikaları bu yasaya karşı bir kez daha mücadeleye çağırdıklarını bildirdi. Basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Disk'ten 'Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'na Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement