Diyarbakır'da Nevruz Bereketi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Nevruz Bereketi

Diyarbakır\'da Nevruz Bereketi

Diyarbakır'da kutlanan Nevruz Bayramı, esnafın yüzünü güldürdü.

22.03.2013 17:06

Diyarbakır'da kutlanan Nevruz Bayramı, esnafın yüzünü güldürdü. Aylarca yapmadıkları işi iki günde yaptıklarını belirten Diyarbakır esnafı, Nevruz'un bir karnavala dönüşmesini ve günlerce kutlanmasını istedi.

Diyarbakır'da dün kutlanan Nevruz Bayramı nedeniyle esnafın yüzü güldü. Nevruz'un küçük esnafların büyük kazanç sağlamasına vesile olduğunu belirten lokanta işletmecisi İbrahim Halil Durak, iki gün boyunca gelen insanlarla bolca alışverişlerinin olduğunu ve Nevruz öncesi yaptıkları alışverişten yüzde 100 daha fazla satış yaptıklarını söyledi.

Nevruz'un bu sene yalnız Diyarbakır'da kutlanması sebebi ile çok sayıda vatandaşın Diyarbakır'a geldiğini aktaran kahvaltı salonu işletmecisi Zülküf Böçkün de, bunun Diyarbakır esnafının bir yılda yapmadıkları satışı iki günde yapmalarına vesile olduğunu söyledi.

Nevruz'un denk geldiği ayın 20 ve 21'inde otellerinde boş yatak kalmadığını dile getiren otel işletmecisi Ömer Yüksel ise, yerli ve yabancı basın ile yabancı büyükelçilerin Diyarbakır'da bulunan otellere büyük bir talep gösterdiğini ifade etti. Son üç gün boyunca otellerinde kalacak yer olmadığını ifade eden Mahmut Şeker adlı işletmeci de, Nevruz'dan sonra otellerinin tekrar eski durgunluğuna geri döndüğünü söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Nevruz Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement