Diyarbakır'daki İzinsiz Gösteri - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki İzinsiz Gösteri

Diyarbakır\'daki İzinsiz Gösteri

Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösteride hayatını kaybeden Şahin Öner ile ilgili Adli Tıp Kurumu ek raporu tamamlandı Rapordan: "Kişinin ölümünün görgü tanıklarının ifadelerinde belirtildiği şekilde zırhlı polis aracının çarpması ve sürüklenmesi ile meydana gelmiş olduğunun kabulü gerektiği oy birliği ile mütalaa olunur" Raporun ardından, TMK 10. madde ile yetkili Diyarbakır Savcılığı soruşturma dosyası ile ilgili "görevsizlik kararı" vererek, dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

27.02.2014 19:00

Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösteride hayatını kaybeden Şahin Öner ile ilgili Adli Tıp Kurumu ek raporu tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı inceleme sonucu, tanık beyanları ve olay yeri inceleme raporuyla değerlendirilmek üzere Öner'in "patlayıcı maddenin infilak etmesi nedeniyle mi yoksa herhangi bir cisim veya zırhlı polis aracının çarpması sonucunda mı?" öldüğünü belirlemek amacıyla olayla ilgili tüm belgeleri gönderdiği Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İstanbul 1. Adli İhtisas Kurulunca ek rapor hazırlandı.

Ek raporda, daha önce Öner hakkında düzenlenen adli ve tıbbi belgelerin incelenmesinde, kişinin ölümünün patlama usulü mümkün genel beden travmasına bağlı çok sayıda kot kırığı ile birlikte yaygın akciğer hasarına bağlı iç kanama sonucu meydana gelmiş olduğunun belirtildiği anımsatıldı.

Adli dosyanın yeniden tetkikinde olay yerinde bulunan görgü tanıklarının ifadesinde çok sayıda molotof ve parça tesirli el yapımı bomba kullanıldığı bildirilen ek raporda, şunlar yer aldı:

"Diğer tanıklar tarafından ise güvenlik güçlerine ait zırhlı araç tarafından çarpılarak sürüklendiği ifade edildi. Kişinin ölümüne neden olan travmatik değişimlerin bomba patlamasının basınç etkisine bağlı meydana gelebileceği ancak adli dosya kapsamında olay yerinde bu tür bir bomba kullanıldığına dair herhangi bir bulgu tanımlanmadı. Olay yeri inceleme raporunda da tespit edilmediğinden, kişinin ölümünün görgü tanıklarının ifadelerinde belirtildiği şekilde zırhlı polis aracının çarpması ve sürüklenmesi ile meydana gelmiş olduğunun kabulü gerektiği oy birliği ile mütalaa olunur."

Dosyaya görevsizlik kararı

Öner'in "zırhlı araç çarpması ve sürtünmesi sonucu yaşamı yitirdiğine" dair verdiği raporun ardından, TMK 10. madde ile yetkili Diyarbakır Savcılığı soruşturma dosyası ile ilgili "görevsizlik kararı" vererek, dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Savcılığın görevsizlik kararında, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesinin raporunda belirtildiği üzere, Öner'in ölümünün zırhlı polis aracının çarpması ve sürüklemesi sonucu ile meydana gelmiş olduğunun tespit edildiği, bu nedenle "taksirli ölüme neden olma" suçunun işlendiğinin anlaşıldığı bildirildi.

Olay tarihinde olaya müdahale eden zırhlı araç şoförü hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçu açısından Cumhuriyet Savcılığının soruşturma yapma yetki ve görevi bulunmadığının tüm dosya kapsamında anlaşıldığı kaydedilen kararda, bu nedenle soruşturma dosyasının görevsizliğine, Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini karar verildiği belirtildi.

Savcılık ayrıca Öner hakkında, "terör örgütüne üye olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işleme, 2911 sayılı yasaya muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme suçlarından ek kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Diyarbakır'da, 10 Şubat 2013 tarihinde düzenlenen izinsiz gösteride Şahin Öner, hayatını kaybetmişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki İzinsiz Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement