Diyarbakırlı Çocuklar, Askeri Helikopterlere Bindi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Çocuklar, Askeri Helikopterlere Bindi

Diyarbakırlı Çocuklar, Askeri Helikopterlere Bindi

Diyarbakır Çermik'te 50 ilköğretim okulu öğrencisi, ilk kez yakından görme fırsatı buldukları askeri helikopterlere binerek gönüllerince eğlendi.

09.01.2014 16:55  Güncelleme: 17:54

Valilik ve Jandarma Bölge Komutanlığınca SODES kapsamında yürütülen proje kapsamında Çermik'ten gelen 50 öğrenci askeri helikopterlere binerek gönüllerince eğlendi.

ÇOCUKLAR ASKERLERLE YEMEK YEDİ

Jandarma Bölge Komutanlığının "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında Çermik'ten Diyarbakır'a getirilen 50 ilköğretim okulu öğrencisi ilk olarak sinemaya götürüldü. Öğrenciler daha sonra Jandarma Bölge Komutanlığı Sosyal Tesislerinde rütbeli askerlerle yemek yedi.

"MİLLETİMİZE HİZMET EDİYORUZ"

Öğrencilere hediyeler dağıtan ve onlarla bir süre sohbet eden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, yaptığı konuşmada, proje kapsamında öğrencileri misafir etmekten dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Çocukları eğitimli ve bilinçli görmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden Tuğgeneral Güngör, "Hepimiz bir şekilde milletimize, insanımıza hizmet ediyoruz. Çocukların gözlerindeki ışıltı bizleri sevindiriyor. Öğrencilerimizin kendilerini çok iyi yetiştirip topluma faydalı bireyler olmasını istiyoruz" dedi.

HELİKOPTERLERİ İNCELEDİLER

Tuğgeneral Güngör, etkinliği izleyen gazetecilerin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Daha sonra araçlarla Jandarma Hava Grup Komutanlığına götürülen öğrenciler, burada askeri helikopterleri inceleme fırsatı buldu. Pilotlardan helikopterler hakkında bilgi alan öğrenciler, ilk kez yakından görme fırsatı buldukları askeri helikopterlere binerek gönüllerince eğlendi. Çermik Atatürk Ortaokulu öğrencisi Hilal Doğan, helikopterin içini ilk kez gördüğünü belirterek, "Önceden pilot olma gibi bir fikrim vardı. Bu helikopterleri de görünce bu fikrim kesinleşti" dedi.

FOTOĞRAF HEDİYE ETTİLER

Öğrencilerden Helin Topdemir de helikopteri ilk defa bu kadar yakından gördüğü için mutlu olduğunu söyledi. Jandarma Hava Grup Komutanı Albay Ali Doğan, öğrencilerden Hilal Doğan'a askeri helikopter fotoğrafı hediye etti.

Askerlerin keplerini takan öğrenciler de helikopterlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca yürütülen "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında 17 ilçeden 50'şer kişilik gruplar halinde 850 öğrencinin ağırlanması hedefleniyor.


Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Çocuklar, Askeri Helikopterlere Bindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • şoreş: roboskide de uçaklara el salladık ne oldu sonunda katlettiniz lan bırakın bu oyunlarınızı sanki çok meraklıydık sizin helikoptere biz çok iyi biliyoruz o helikopterlirinde uçaklarında neden türkiyede bu kadar var olduğunu 2 11 Yanıtla
    VATANDAŞ: ADAMLAR DEMİŞ TREN GELDİ SEN DEMİŞSİN ........ANLADIN İNŞALLAH...ALAKAYA MAYDANOZ OLMAYAN KONULARA GİRMEYİ NASIL BECERİYONUZ YAA....NEYSE DİYARBAKIRLI OLARAK BÖYLE TABLOLAR GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR TŞKLER TSK TŞKLER EMNYET...VAZGEÇİN ARTIK BİRİLERİNN HATASINI TÜM KURUMA YÜKLEMEYİİİ 0 0
  • resat: tsk bir yandan iyi aslında bunları hayata bir bdp yöneticisi yapmaz ancak elline taş verip saldır der bu bir gerçek 4 4 Yanıtla

Advertisement