Doğalgaz Öldürmez - Son Dakika
Güncel

Doğalgaz Öldürmez

Doğalgaz Öldürmez

Bilinçsiz kullanılan doğalgaz tehlike yaratıyor!

29.01.2013 09:41

Isıtma soğutma sektörünün lider markası Baymak, can güvenliğini tehlikeye atan baca bağlantıları için uyarıyor: Bilinçsiz kullanılan ve onaysız bağlanan ürünlere dikkat!

Gelişmişliğin ve medeniyetin göstergesi olan enerjinin, akılcı ve verimli kullanımı arttıkça ülkelerin ve toplumların refah seviyesi de artmaktadır. Enerji verimliliğine ve tasarrufa büyük önem veren çevre dostu Baymak, bilinçsiz kullanımların önüne geçmek için çalışıyor.

Kış aylarında artan zehirlenmelere gün geçmiyor ki bir yenisi daha ekleniyor. Halk arasında doğalgaz zehirlenmesi olarak anılan aslında doğalgazın yanması sonucu ortaya çıkan karbonmonoksit gazının solunması sebebiyle gerçekleşen zehirlenmelerin ve ölümlerin önüne geçmek tüketicinin elinde.

Baymak Pazarlama Müdürü Umut Ertür konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor: ''Doğalgaz tüketimi ancak doğru yapılmadığında ölüme sebebiyet vermektedir. Ölümlere sebep olan doğalgaz değil, doğalgazın yanması sonucu açığa çıkan karbonmonoksit gazının doğru şekilde dışarıya atılamamasıdır. Bacalı şofben kullanımlarının giderek azaltılması ve hermetik ürünlerin yaygınlaştırılması can güvenliği açısından çok önemlidir.

Hermetik şofbenler bir lüks değil, hayatınızı kolaylaştıran ve güvenliğinizi ön planda tutan çözümlerdir. Hangi ürün kullanılırsa kullanılsın, baca temizliği, cihaz bakımı ve yetkili servislerin kurulum ve kontrolleri aksatılmamalıdır. Soğuk hava gelecek diye hayati önem taşıyan havalandırma menfezlerinin kapatılmaması gereklidir. Ürünlerinizin garanti kapsamını bozacak hiçbir uygulamayı yapmayın ve yaptırmayın. Satın aldığınız ürünün sadece yetkili servisleri tarafından gerçekleştirilecek servis işlemlerinin ve periyodik bakımların hayatınızı kurtarabileceğini unutmayın. ''

Doğalgaza uyumlu şofben, ocak ve ısıtıcıların yetkili servisler tarafından doğalgaz dağıtım şirketlerinden alınan onay sonrasında ilk çalıştırma işlemleri gerçekleştirilmelidir. Aksi halde zehirlenmelerin meydana gelmesi kaçınılmazdır. Kaçak olarak bağlanan şofbenin bacasından sızan karbonmonoksit gazı, havalandırmanın da tam sağlanamadığı kış aylarında kullanıcıların can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Ayrıca bacalı cihazların bulunduğu odada kesinlikle uyunmamalı, özellikle lodoslu havalarda baca kontrolleri yapılmalıdır.

Doğalgaz faturalarının yüksek gelmesini önlemek için alınan küçük önlemlerin dışında can güvenliğini tehlikeye atmadan ısınmayı ve sıcak su kullanımını sağlamak için uzmanların tavsiyelerine kulak verilmelidir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğalgaz Öldürmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement