Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen Dokuma Fabrikası alanına Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin açılacağı bildirildi.
Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kent parkı haline dönüştürülen Dokuma Fabrikası alanındaki 713 metrekare büyüklüğündeki kreş binasının, aslına uygun kalınarak müze olacak şeklinde restore edildiği belirtildi.
Dokuma Çalışma Grubu'nun hazırladığı raporda "kreş binası çocuk eğitim merkezi olsun" talebine göre şekillendirilen binanın çatısından duvarlarına, tuvaletlerinden ısıtma ve soğutma sistemine kadar yenilenen müzede, oyunların ve oyuncakların tarihsel gelişmesinin anlatıldığı mizansen ortamlar oluşturuldu.
Gelenlerin önce konuşan ağaçlar ile karşılanacağı oyuncak müzesinde, ziyaretçiler taş devri ve pinokyonun ahşap oyuncaklarını görebilecek ve masal okuma odasında ise Haminne Nine ve Adile Teyze'den masallar dinleyecek. Müzedeki deniz, tren ve uzay çağı oyuncaklarının sergileneceği bölümde ise çocuklar oyuncakların diliyle dünya tarihini öğrenecek.
Son Dakika › Güncel › Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi Açılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?