Çorum'da 5 Bin Lira Dolandırıcılık Engellendi - Son Dakika
Güncel

Çorum'da 5 Bin Lira Dolandırıcılık Engellendi

Çorum'da polis, apartman görevlisi olarak çalışan kişiyi, iki çocuğu için biriktirdiği 5 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırmak üzereyken engelledi.

01.10.2014 19:42  Güncelleme: 09:55

Çorum'da apartman görevlisi olarak çalışan kişi, üniversitede eğitim gören iki çocuğu için biriktirdiği 5 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırmak üzereyken polis tarafından engellendi.Edinilen bilgiye göre, 155 Polis İmdat hattını arayan Satı Mercan (35), eşi Rıza Mercan'ı telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin, banka hesaplarında bulunan parasının başka bir hesaba aktarılmasını istediklerini belirtmesi üzerine, eşinin evden ayrıldığını ihbar etti.

Rıza Mercan'a cep telefonundan ulaşmaya çalışan ekipler, uzun uğraşlara rağmen bunu başaramayınca kent merkezindeki bankaların şubelerine ve ATM cihazlarının bulunduğu alanlara dağıldı.Bu sırada Rıza Mercan'ın hesaplarının bulunduğu banka şubelerinin yetkililerine ulaşan ekipler, söz konusu hesapların hiçbir şekilde bir başka hesaba aktarılmamasını istedi.

Sürekli cep telefonunu aradıkları Mercan'a bir süre sonra ulaşan ekipler, kendisini Bahçelievler Polis Merkezi Amirliği'ne yönlendirildi.Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu Mercan'ın 5 bin lirasının dolandırılması girişimi engellenmiş oldu.- "Başsavcı görüşecek" diyerek adliyeye yönlendirmişlerPolis merkezi çıkışında şüphelilerle yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını AA muhabirine anlatan Mercan, telefonla konuştuğu kişinin kendisini polis olarak tanıttığını, banka hesaplarında bulunan paranın dolandırıcılar tarafından kullanıldığını öne sürdüğünü ifade etti.

Bu kişilerin, Cumhuriyet Başsavcısı'nın kendisiyle görüşmek istediğini belirtmesi üzerine adliye binasına yöneldiğini vurgulayan Mercan, şunları kaydetti: "Adliyeye gireceğim sırada telefonun ucundaki kişi, banka hesaplarımın dolandırıcılar tarafından kullanıldığını ve hesaplarımda bulunan paraları başka bir hesaba aktarmam gerektiğini belirtti. Operasyon yaptıklarını, şüphelileri yakalamak istediklerini, benim hesabımdaki paraları çekmek istedikleri sırada takip ettikleri şüphelileri yakalayacaklarını belirttiler. Bu sırada telefonumu kapatmamam istendi. Eşimi de telefonla arayarak paraları hesaba yatırmamız gerektiğini söylemişler. Bir yandan benimle bir yandan da eşimle telefonla görüşüyorlar. Kendilerinin benden istedikleri parayı eşime teslim edeceklerini söylediler.

"Şüphelenmesi üzerine "Emniyete geleyim, orada görüşelim" dediğini aktaran Mercan, "Kimliklerinin açıklanmaması gerektiğini söylediler. Bu nedenle 'emniyete gelme' dediler. Sonra telefonu kapattığımda emniyet müdürlüğündeki arkadaşlar dolandırılmak üzere olduğumu belirtti. Ben de yakın olduğum karakola gittim. Burada dolandırılmak istendiğim ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.Mercan, bahsi geçen parayı üniversitede okuyan iki çocuğu için biriktirdiği ve onların eğitimine harcamayı planladığını sözlerine ekledi.

Çorum\'da 5 Bin Lira Dolandırıcılık Engellendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'da 5 Bin Lira Dolandırıcılık Engellendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement