AK Parti'den Abdullah Gül Yorumu: Dostların Attığı Gül, İncitebilir, Üzebilir - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den Abdullah Gül Yorumu: Dostların Attığı Gül, İncitebilir, Üzebilir

Abdullah Gül'ün KHK açıklamasıyla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Dostların attığı gül, incitebilir, üzebilir." dedi.

02.01.2018 13:05  Güncelleme: 09:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 696 sayılı KHK'nin 121. maddesiyle getirilen sivillere yargı dokunulmazlığı düzenlemesine karşı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarına ilişkin "Dostların attığı gül, incitebilir, üzebilir." açıklamasında bulundu.

İşte Sorgun'un açıklamasından öne çıkanlar:

"MUHALEFET SUNİ GÜNDEM OLUŞTURMAK İSTİYOR"

Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen "tek tip kıyafet düzenlemesi"ni de değerlendiren Sorgun, şöyle devam etti:

"Bunun üzerinden kıyamet kopardılar. CHP Muğla Milletvekili, haddini aşarak, edepsizce, asrın ihanetine karşı dimdik, memleketinin, hükümetinin yanında duranlara ağıza alınmayacak kelimeler kullandı. Ne yazık ki bu arkadaşların bu tür zamanlarda şirazeleri kaçıyor. Nereden çıktı tek tip elbise? Hainin üzerindeki kıyafette Türkçe karşılığı 'kahraman' anlamına gelen 'hero' kelimesi yazıyor. Bütün milletimizin, 15 Temmuz'da şehit olan, gazi olan kardeşlerimizin gözünün içine baka baka kendini kahraman ilan ediyor. Bunun üzerine tek tip elbise düzenlemesi yapıldı. Muhalefet suni gündem oluşturmak istiyor. Milletin gündemi bu değil. Milletin gündemi, yerli otomobil, kendi silahını kendi üretmesi. Milletin gündemi taşeron yasası, milletin gündemi ekonomi. İhracatta çok şükür hedeflenen rakamların üzerine çıktık. Turizm, dünyadaki, bölgedeki olumsuz şartlara rağmen bazı ülkelerin aksine çağrı yapmalarına rağmen şu anda yıl sonu itibarıyla 33 milyonu buldu. Çok büyük bir ilerleme var. İnşallah 2018'de çok daha iyi olacak."

AK Parti'den Abdullah Gül Yorumu: Dostların Attığı Gül, İncitebilir, Üzebilir

"DOSTLARIN ATTIĞI GÜL İNCİTEBİLİR, ÜZEBİLİR"

Konuşmasına Konya'da sürdürülen projelere ilişkin bilgi vererek devam eden Sorgun, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sorgun, bir gazetecinin 696 sayılı KHK'nin 121. maddesiyle getirilen düzenlemeye ilişkin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları hakkında sorusu üzerine "Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu konudaki düşüncelerini çok nezaketli ve kibar bir şekilde Sinop ve Kastamonu'da ifade etti. Yani dostların attığı gül, incitebilir üzebilir." ifadelerini kullandı.

GÜL'ÜN AÇIKLAMASI: HUKUK DİLİYLE BAĞDAŞMAYAN MUĞLAKLIK

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gül, "696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" demişti.

ERDOĞAN'IN CEVABI: MUĞLAKLIKTAN BAHSETMESİ ÜZÜCÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün itirazı için "Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz" tepkisini göstermişti.

AK Parti\'den Abdullah Gül Yorumu: Dostların Attığı Gül, İncitebilir, Üzebilir
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'den Abdullah Gül Yorumu: Dostların Attığı Gül, İncitebilir, Üzebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement