Dünya Şairi Nâzım Hikmet'i Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Dünya Şairi Nâzım Hikmet'i Anıyoruz

Usta şair Nâzım Hikmet, ölümünün 52'inci yıldönümünde Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek bir panelle anılacak.

29.05.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nâzım Hikmet, 52'nci ölüm yıldönümünde ünlü şairi ve dostlarını yakından tanıma şansına ulaşmış, eserlerini büyük bir titizlikle incelemiş iki usta ismin, Hıfzı Topuz ve Turgay Fişekçi'nin katılacağı bir panelle Boğaziçi Üniversitesi'nde anılacak. 3 Haziran Çarşamba günü saat 15:00'te Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek etkinlikte, Nâzım'ın yaşamı ve şiirleri üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, Nâzım Hikmet'i ve dostlarını yakından tanımış olan gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz ve 1981 yılında Yazko Edebiyat dergisinde Memet Fuat'la birlikte çalışmaya başladıktan sonra şairin hayatını yakından öğrenme şansı yakalayan şair Turgay Fişekçi konuşmacı olarak yer alacak.

Doç. Dr. Duygu Köksal'ın moderatörlüğünde düzenlenecek panelde Türk şiirinin kurucu, yenilikçi ve unutulmaz şairinin yaşamı ve şiirleri üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek.

Hıfzı Topuz, Hava Kurşun Gibi Ağır ve Parisli Yıllar kitaplarında Nâzım Hikmet ve dostlarıyla yaşadığı anıları, müthiş bir sıcaklık ve akıcılıkla anlatır. Turgay Fişekçi ise Hikmet'in yaşamını ve eserlerini Nâzım Hikmet'in Kişilik Özellikleri ve Nâzım'ın Şiiri başlıklı makalelerinde ve Nâzım Hikmet: Sevdalara Doyulamadı isimli kitabında büyük bir tutkuyla ve samimiyetle kaleme almıştır. Fişekçi aynı zamanda Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Şairi Nâzım Hikmet'i Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement