Duruşmayı Terk Eden "Kck" Avukatlarından Açıklama - Son Dakika
Güncel

Duruşmayı Terk Eden "Kck" Avukatlarından Açıklama

Duruşmayı Terk Eden "Kck" Avukatlarından Açıklama

"KCK" davasında Kürtçe yargılanma talebelerinin mahkeme heyetince reddedilmesi üzerine sanık avukatları duruşmayı terk etti.

02.07.2012 19:43

"KCK" davasında Kürtçe yargılanma talebelerinin mahkeme heyetince reddedilmesi üzerine sanık avukatları duruşmayı terk etti. Mahkeme çıkışında açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı

Mehmet Emin Aktar, "Bu ülkenin siyasi iktidarı, bu ülkenin devlet görevlileri, Kürt meselesini duruşma salonlarında çözmek istiyorlarsa kendileri buyursun, ortaya çıksınlar, biz tartışmaya hazırız" dedi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme, sanık avukatlarının görevsizlik ve yetkisizlik taleplerini reddetti. Ayrıca sanıkların meramını anlatabilecek düzeyde Türkçe bildiğini belirten mahkeme, Kürtçe tercüman atanması talebini de reddetti. Mahkeme Başkanı Ali Açlık, "Görülmekte olan davanın Kürtlerin, Kürtçe'nin yargılanması veya BDP'nin kapatılması davası olmayıp, sanıkların silahlı terör örgütü yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasına ilişkindir" dedi. Taleplerin reddedilmesinden sonra söz alan avukat Hüseyin Boğatekin, "Tüm taleplerimizin reddedildiği duruşmada bulunmamızın bir anlamı yoktur. Bu günlük oturumu terk ediyoruz. Yarına kadar taleplerimizin tekrar değerlendirilmesini istiyoruz" dedi. Bunun üzerine tüm avukatlar, yerlerinden kalkarak salonu terk ettiler.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, "Bu ülkenin siyasi iktidarı, bu ülkenin devlet görevlileri, Kürt meselesini duruşma salonlarında çözmek istiyorlarsa kendileri buyursun, ortaya çıksınlar, biz tartışmaya hazırız. Ama Kürt meselesinin parlamentoda, siyasal müzakere ile çözmek istiyorlarsa müvekkillerimizi içeride tutmaktan vazgeçin. Burada hukuksuz, keyfi bir iddianame hazırlanmış ve adaletin dağıtılması görevi olan mahkeme, Kürtlere yönelik devletin tutumunun sözcüsü durumuna gelmiştir. Kürtçe ile ilgili de bu tip tavrı sergilemektedir" diye konuştu.

Av. Ercen Kanar ise, "Savunma organını temsil eden bizler, müvekkillerimizin hukuk bazında hak taleplerini dile getirdik. Bu dava sözde delillerle hukuka aykırı açıldı. Esas amacı olarak, yasal bir partinin, anayasanın 68. maddesi gibi, diğer partiler gibi anayasanın teminatı altında olan BDP'nin yargılanmak istendiği görülmektedir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Duruşmayı Terk Eden 'Kck' Avukatlarından Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement