Edirnekapı Şehitliği'nde 'Buruk' Bayram Sevinci - Son Dakika
Güncel

Edirnekapı Şehitliği'nde 'Buruk' Bayram Sevinci

Edirnekapı Şehitliği, Kurban Bayramı’nin ilk gününde şehit yakınlarının akınına uğradı.

04.10.2014 16:51

Şehit yakınları, mezar başlarında Kur’an-i Kerim okudu, dualar etti ve beraberlerinde getirdikleri şeker ve çikolataları evlatlarının mezar taşlarına bıraktı.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Edirnekapı Şehitliği’ne gelen şehit yakınları buruk bir bayram sevinci yaşadı. Kimi evladı, kimi eşinin, kimisi de amca ve dayısının mezarı başında toplanarak önce mezar taşlarını sildi ardından dualar okudular. Hüzün ve sevinci bir arada yaşan şehit yakınları, bayramı ayrı geçirdikleri şehitlerin mezar taşlarına şeker ve çikolataları bıraktı. 

Damadını teröre kurban veren Ayhan Demir, “Bütün şehitlerimizin bayramını tebrik ederim. Allah rahmet eylesin inşallah. Rabbim onların şefaatine nail etsin bizleri. Benim damadın oluyor kendisi. Dua okumaya geldik” dedi.

Oğlu Piyade Er Ümit Alay’ın şehit haberini rüyasında gördüğünü anlatan baba Mehmet Alay, “Benim çocuğum 1973’te Ağrı’nın Tendürek dağlarında şehit düştü. Bu çocukların günahı neydi? Çocuklarımızın acısı unutulamıyor ki. Üç aylık nişanlıydı askere gönderdiğimde. Şehit olmadan önce rüyama geldi. Bana bir bardak su ikram etti ve ‘sabır edenlerden ol’ dedi. Kalktığımda o bardağı yanımda gördüm. O bardağı hala saklarım. Eşime ve yakınlarıma sordum bana böyle bir bardak vermediklerini söylediler. Hala rüyalarımda görüyorum” diye konuştu. 

12 yıl önce oğlunu şehit veren anne Ayşe Ocak ise “Çok üzgünüm, oğlum şehit oldu Şırnak’ta. Hiçbir şeyini göremedim. Yüzünü dahi göremedim. Paramparça geldi oradan. Bu yüzden çok üzgünüm. Kaza olduğunu söylemişlerdi ama aradan 12 yıl geçti. Hala nasıl şehit olduğunu bile bilmiyorum” dedi.

ADNAN SULAR

 

Edirnekapı Şehitliği\'nde \'Buruk\' Bayram Sevinci
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirnekapı Şehitliği'nde 'Buruk' Bayram Sevinci - Son Dakika


Advertisement