Eğitim İş: AK Parti Demokratikleşme Adı Altında Bu Sefer de Andımız'ı Hedefine Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Eğitim İş: AK Parti Demokratikleşme Adı Altında Bu Sefer de Andımız'ı Hedefine Aldı

Eğitim İş: AK Parti Demokratikleşme Adı Altında Bu Sefer de Andımız\'ı Hedefine Aldı
01.10.2013 16:05

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nin "gerici ve ırkçı ittifakın yeni bir ürünü" olduğunu savunarak, "AKP, bu sefer de demokratikleşme adı altında ilkokullarda okutulan"...

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nin "gerici ve ırkçı ittifakın yeni bir ürünü" olduğunu savunarak, "AKP, bu sefer de demokratikleşme adı altında ilkokullarda okutulan Andımız'ı hedefine almıştır" dedi Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nin "gerici ve ırkçı ittifakın yeni bir ürünü" olduğunu savunarak, "AKP, bu sefer de demokratikleşme adı altında ilkokullarda okutulan Andımız'ı hedefine almıştır" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada, laik demokratik Cumhuriyetin yapısını değiştirmeye yönelik bölücü, gerici ve ırkçı ittifakın yeni bir ürünü olan sözde demokratikleşme paketinin Başbakan tarafından açıklandığını belirterek, "Laik demokratik Cumhuriyetimizin yapısını değiştirmeye yönelik bölücü, gerici ve ırkçı ittifakın yeni bir ürünü olan sözde demokratikleşme paketi bizzat Başbakan tarafından açıklanmış bulunmaktadır. AK Parti'nin sözde demokratikleşme paketiyle, ülke kaynaklarını emperyalizme peşkeş çekerek halkı yoksullaştırmasına, iktidar olmanın diyetini ödemek için bölgede kan ve gözyaşının taşeronluğunu üstlenmesine karşı halkın demokratik direnme hakkını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu paketten emperyalizm ile içerideki etnik ve dinsel temelli taşeronlarının ittifakı çıkmıştır" ifadelerine yer verdi.

-"GERİCİ VE BÖLÜCÜ YAPILARIN EŞ ZAMANLI KAMPANYA BAŞLATMALARINA AKP BU PAKET İLE KARŞILIK VERDİ"-

Demokratikleşme Paketi'nin "ulus ve sınıf kimliğini ortadan kaldırıp ülkeyi ve toplumu küresel politikalar doğrultusunda etnik-dinsel temelde parçalayıp emperyalizme dikensiz gül bahçesi bırakma paketi" olduğunu savunan Demir şunları kaydetti:

" Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünde, örgütlenme özgürlüğünden düşünce özgürlüğüne, özel yaşamın gizliliğinden işçi haklarına birçok sorun varken ve ülke adeta açık bir cezaevine çevrilmişken, demokratik ve meşru protesto haklarını kullananlar bizzat kolluk kuvvetlerince yaralanıp öldürülürken bu pakete demokratikleşme paketi demek ya safdilliğin ya da işbirlikçiliğin göstergesidir. Ulusal değerlerle kavgalı olduğunu her uygulamasında ortaya koyan AKP, bu sefer de demokratikleşme adı altında ilkokullarda okutulan Andımız'ı hedefine almıştır. Ümmet toplumundan ulus toplumuna geçişin sembolü olan Andımız'a karşı özellikle son yıllarda gerici ve bölücü yapıların eş zamanlı kampanya başlatmalarına AKP bu paket ile karşılık vermiştir."

-"X,W VE Q HARFLERİNİN KULLANIMININ SERBEST BIRAKILMASININ DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DİYE LANSE EDİLMESİ İNANDIRICI DEĞİL"-

Demir, AK Parti'nin türbanı kıyafet özgürlüğü adı altında kamuda serbest bırakmasının toplumun diğer kesimlerini baskılandırmaya, ötekileştirmeye ve özgürlükleri yok etmeye yönelik olduğuna dikkat çekerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde özgürlükleri yok etme özgürlüğü yoktur. Belli bir inanç grubunun sözde "inanç özgürlüğü'nü sağlamak adına yapılacak bu yöndeki bir anayasal ve yasal değişiklik bu inanç grubunun dışında kalanları ötekileştirmekten öteye gitmeyeceği gibi, toplumsal huzur ve barışı da yok edecektir. Dinin, siyasetten ticarete hayatın her alanında kullanılmasından en masum ifadesi ile "imtina etmeyen' ve bu anlamda sabıkalı bir iktidar partisinin yerel seçimler öncesi bu rüzgardan yararlanmak istemesi konuyu yeniden tartışmaya açması aslında ülke insanının gözünden kaçırılmak istenen ekonomik ve sosyal sorunların, yolsuzlukların, gerici kadrolaşmanın, kamu kurumlarına ve kuruluşlarına sızmaya çalışan şer odaklarının faaliyetlerinin, bölücü terörün kıydığı canların gizlenmesi operasyonudur. Yüzlerce gazeteci ve yazarımız, parasız eğitim istedikleri için bine yakın öğrencimiz cezaevlerinde yatarken Başbakan'ın "Klavye özgürlüğü" adı altında X,W ve Q harflerinin kullanımının serbest bırakılmasını düşünce ve yazma özgürlüğü diye lanse etmesinin de hiçbir inandırıcılığı yoktur." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eğitim İş: AK Parti Demokratikleşme Adı Altında Bu Sefer de Andımız'ı Hedefine Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement