Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Güncel

Eğitime Hayırsever Desteği

Eğitime Hayırsever Desteği

Patlamaların yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak 24 derslikli okul ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun protokolü imzalandı Vali Lekesiz."Ülkemizdeki pek çok kurum ve kuruluşumuz ile sivil toplum"...

12.06.2013 16:59

- Patlamaların yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak 24 derslikli okul ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun protokolü imzalandı

Vali Lekesiz: "Ülkemizdeki pek çok kurum ve kuruluşumuz ile sivil toplum örgütleri Reyhanlı'daki acının, kederin hep beraber onarılması için adeta seferberlik ilan etti ve çok iyi bir noktaya gelindi"

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'ndaki imza töreninde yaptığı konuşmada, Reyhanlı'daki olumsuzlukların ortadan kaldırılması için ülkedeki pek çok kurum ve kuruluş, sivil toplum örgütünün yanı sıra vatandaşların da adeta seferber olduğunu söyledi.

İlçede 11 Mayıs'taki patlamalarda 52 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Lekesiz, şöyle devam etti:

"İlçemiz başta olmak üzere ilimiz, olaydan çok fazla etkinlendi. Aradan geçen yaklaşık bir aylık süre içerisinde başta devletimizin resmi kurum ve kuruluşlarının imkanları olmak üzere tüm iş dünyamızdaki vatandaşlarımızın omuz vermesiyle adeta böyle bir olay hiç yaşanmamış gibi fiziksel yapıya süratle kavuşuldu. Hiç şüphesiz duygularda da hasarlar, manevi yaralar var. Bunlarla ilgili kurumlarımızın psikososyal destek çalışmaları devam ediyor. Memnuniyetle belirtmek isterim ki ülkemizdeki pek çok kurum ve kuruluşumuzla sivil toplum örgütleri, Reyhanlı'daki acının, kederin hep beraber onarılması için adeta seferberlik ilan etti ve çok iyi bir noktaya gelindi. Kendisini bu işin sorumlusu bilip, 'Reyhanlılının yaralarının sarılmasına biz de destek olalım' diyen, talip olan bir alie var. Sayın Başbakanımızın ziyareti sırasında ilçenin sorunları görüşülürken 24 derslikli bir okul, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon talebi gündeme geldiğinde Fuat Tosyalı bu işe talip oldu. Verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz."

Lekesiz, eğitim için her bir tuğlanın daha güçlü, üretken Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkı sunduğunu da vurguladı.

Hayırsever işadamı Fuat Tosyalı da ilçe halkının yaşadığı sıkıntıları hafifletmek ve yaraların sarılmasına bir nebze olsun katkıda bulunmak için girişimde bulunduklarını söyledi.

Eğitimin önemine dikkat çeken Tosyalı, projenin verilen tarihten önce bitirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

İmza törenine katılan Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler ve Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de Tosyalı ailesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Protokolü imzalanan ve "Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi"  adı verilecek 24 derslikli okulla 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının 1 yılda tamamlanacağı bildirildi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement