Eğitime hayırsever desteği - Son Dakika
Güncel

Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak tarafından Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yaptırılan Aliye Boydak Koleji, düzenlenen törenle açıldı.

11.10.2013 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak tarafından Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yaptırılan Aliye Boydak Koleji, düzenlenen törenle açıldı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, çaybağları mevkisinde Aliye Boydak Koleji Bahçesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kayseri'nin çok güzel ve hayırlı günlerinden birini daha yaşadıklarını belirtti.

Boydak ailesinin hayırda yarışan, sadece Kayseri'ye değil Türkiye'nin dörtbir yanında hayır eserleri bulunan bir aile olduğunu belirten Düzgün, şunları söyledi:

"Hayır yapmak bir nevi kan vermek gibidir. İnsan kan verdikçe aslında kanının azalacağını düşünür ama kan verdikçe kan tazelenir, canlanır ve hayat bulur o kişi. Kayserili iş adamlarımız ve hayırseverler gibi Boydak ailesinin malları da verdikçe bereketleniyor. Hayırseverlerin malları inşallah daha da artarak bereketlensin ve pek çok kişiye örnek olsun. Boydak ailesi, hanımları adına güzel bir hayır kervanı başlatmış. Aliye hanım adına yapılan bu muhteşem okulun ardından ailenin diğer kadınları adına da benzer okulların yapılacağını ümit ediyoruz. Bu hayırı yaparak eğitim sistemimize hediye eden Boydak ailesine teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Aliye Boydak Koleji'nin Kayseri'nin önemli bir açığını kapattığını ifade ederek, "Marka şehir olduğumuzu söylüyoruz ama eğitim noktasında şehrimize gelen yabancı insanların çocuklarına eğitim verecek okulumuz yoktu. Bunu Kayseri spor ve farklı şirketlerle üniversitelerde çalışan yabancıların çocukları için eğitim alabilecekleri okulları bulamadıklarında görmüştük. Ama bu sona erdi" şeklinde konuştu.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal ise Aliye Boydak Koleji'nin 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde inşa edildiğini ifade etti.

1987 yılında Kayseri'nin yardımsever insanlarının ilk harcı atması ile filizlenerek 1990 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Kılıçaslan Eğitim Kurumlarının 24. yılına girdiğini belirten Köksal, şöyle devam etti:

"Bünyemizdeki 2 çocuk akademisi, 2 lise, şu anda açılışını yaptığımız bu kurum ile birlikte 4 ilköğretim okulu olmak üzere yaklaşık 3 bin 200 öğrenciye hitap ediyor. Boydak ailesinden eğitim gönüllüsü Şükrü beyin katkılarıyla 'öğrenci merkezli ve sosyal okul konsepti' anlayışıyla 5 ayda bitirilen ve 11 bin metre kare kapalı alanı olan bu kolejde; 34 derslik, 2 bilişim sınıfı, 2 teknoloji tasarım sınıfı, 2 müzik sınıfı, akıl oyunları sınıfı, deney merkezi, 3D denilen üç boyutlu eğitim merkezi, 2 yemekhane, 2 cep sineması, konferans salonu, spor salonu, buz pateni, jimnastik salonu, mini golf sahası, hobi bahçesi, hayvanat bahçesi, öğrenci dinlenme merkezleri ve ilkokul-ortaokula göre dizayn edilmiş bahçe ve spor tesisleri olmak üzere öğrenciler için tüm donanımlar bulunmakta. Şu anda ABD, Hırvatistan, Romanya, Ruanda, Almanya, Bosna Hersek, Somali ve Kongo'dan olmak üzere farklı milletlerden öğrenciler uluslararası okullarımızda eğitim görüyor. Uluslararası okuldan mezun olan her öğrencimiz dünyadaki 3 bin 800 üniversiteye sınavsız kayıt yaptırma hakkı kazanıyor."

- Bu okul sayesinde anne ve babamızdan ayrılmadık

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki'nin kızı Aliye Boydak Koleji 8. sınıf öğrencisi Leonorda Prosinecki de eğitim gördüğü Aliye Boydak Koleji hakkında yaptığı konuşmada, Kayseri'ye gelmeden önce beklentilerinin iyi yönde olmadığını fakat daha sonra kentin insanını tanıyınca, okuldaki uluslararası eğitimi ve arkadaşlarının kendilerini çok sıcak karşıladığını görünce duygu ve düşüncelerinin değiştiğini söyledi.

Kardeşi Roberta'nın da aynı okulda okuduğunu belirten Prosinecki, "Bu okul olmasaydı anne ve babamızdan ayrı kalacaktık. Annem ve babam Kayseri'de kalacak ben ve kardeşim de Zagrep'de okuyacaktık. Annne ve babamdan ayrılmadığım için bu okulu yaptıranlara teşekkür ediyorum" dedi.

Ülkenin geleceğinin ancak eğitim ile kurtulabileceğinin altını çizen Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak da yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Bizler dünya sorunlarına çözüm üreten bir ecdadın torunları olarak günümüzde de insanlık adına nerede bir acı varsa orada olmaya gayret eden bir milletiz. Fakirlik, çatışmalar, cehalet gibi insanlığın tüm sorunlarının çözümünün ancak iyi bir eğitimden geçtiğinin farkındayız. Bu hususta gerek ülkemizde gerekse diğer ülkelerde idealist öğretmenlerimiz, tüm samimiyetleri ve imkanlarıyla seferber olurken bizlere de bir iş adamı olarak bu sürecin maddi boyutu şeklinde isimlendirebileceğimiz katkı sağlamak düşüyor. Bu vesileyle bugün Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde daha önce inşa ettiğimiz İstikbal Koleji'nden sonra ikinci okulumuz olan ve beş hayırlı evlat yetiştiren fedakar eşimin adını taşıyan Aliye Boydak Koleji'ni açıyor olmanın büyük heyecanını ve gururunu yaşıyoruz."

Konuşmalarının ardından Şükrü Boydak'a Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından plaket verildi.

Törene AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, işadamı Hacı Boydak ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören açılış duasının ardından okulun eğitim, sosyal ve sportif alanlarının gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement