El-Halil Katliamının 20'nci Yılı - Son Dakika
Güncel

El-Halil Katliamının 20'nci Yılı

El-Halil Katliamının 20\'nci Yılı

Arap Birliği, İsrail'in Hazreti İbrahim Camisi bölgesindeki topraklara el koyma çalışmalarına karşı uyarıda bulundu.

27.02.2014 16:51

Arap Birliği, İsrail'in Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde bulunan Hazreti İbrahim Camisi bölgesindeki topraklara el koyma çalışmalarına karşı uyarıda bulundu.

1994'te yaşanan El-Halil katliamının 20. yılı münasebetiyle basın açıklaması yapan Arap Birliği'nin Filistin'den sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Subeyh, "İsrail, Hazreti İbrahim Camisi'nin bulunduğu alana bina ve sinagog inşa etmeye başladı. Bu bölge İsrail hükümeti ile Yahudi yerleşimciler tarafından en çok hedef alınan bölgeler arasında yer alıyor. İsrail, El-Halil'i yerleşim birimine dönüştürmeye ve camiyi de ortadan kaldırmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Katliamın üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen yerleşimcilerin halen Mescid-i Aksa'ya ve Filistin'deki diğer camilere yönelik ihlallerine devam ettiğini vurgulayan Subeyh,  Arap ülkeleri ve Filistin'i harekete geçmeye çağırdı.

Baruch Goldstein adlı bir Yahudi yerleşimci, 25 Şubat 1994'te El-Halil kentinde bulunan Hazreti İbrahim Camisi'nde sabah namazı kılan Filistinlilere ateş açmış, olayda 29 kişi hayatını kaybetmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel El-Halil Katliamının 20'nci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement