Elde Bayrak Teröre Karşı Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Elde Bayrak Teröre Karşı Yürüdüler

Elde Bayrak Teröre Karşı Yürüdüler

Bodrum İlçesi Mumcular Beldesi'nde Yaklaşık Bin 500 Kişi, Terör Olaylarını Kınamak İçin Yürüdü.

26.06.2010 15:05

Yaklaşık bin 500 kişi, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Mumcular Belde Belediyesi tarafından ''Önce Vatan' sloganıyla düzenlenen yürüyüş ve mitingle son zamanlarda artan terör olayları kınandı. Mitingin ardından Mustafa Yıldızdoğan'ın verdiği konserde de teröre lanet okundu.

Mitinge, MHP'li Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, MHP'li Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, MHP'li Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilge'nin de aralarında bulunduğu genci yaşlısı yaklaşık bin 500 kişi, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldı. Mitinge, Bodrum ve Milas ile beldelerinden de katılım yoğun oldu. Belediye binası önünde toplanan kalabalık, teröre lanet okudu. Grup, daha sonra Aydın İncirliova Mehter Takımı eşliğinde yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Gruba, bazı vatandaşlarda ev ve işyerlerinin pencere ve balkonlarından salladıkları Türk bayrakları ve alkışlarla destek verdi. Yol boyunca terörü kınayan sloganların atıldığı yürüyüşe Türk bayrağı ve kucağındaki tavuğuyla katılan Şenay Şahin, ilgi odağı oldu. Şahin, kendisinin Bodrum'un yerlisi, eşinin ise Sivas göçmeni Kürt olduğunu belirterek, ''İkimizinde canı bu vatana, bu topraklara feda olsun. Bir çocuğumu emziriyorum, evde bıraktım. Diğer çocuğumu alıp mitinge geldi. Tavuğumda peşime takılınca, kaybolmasın diye yanıma aldım. Tek isteğimiz akan kanın durması. Ülkemden bir karış bile toprak almak isteyenler bu emellerine ulaşamayacak. Terör belası evlatlarmızı elimizden alıyor' dedi.

ASKER ANASI YÜREKLERİ DAĞLADI

İki çocuğundan biri Hakkari Aktütün Karakolu'nda dört aylık asker olan Gülsüm Başol'un gözyaşlarını tutamayarak, ''Oğlum 20 gün önce telefonda 'Araziye çıkıyoruz' dedi. O günden sonra bir daha kendisinden haber alamadık. Gözüme uyku girmiyor. bir arkadaşı daha önce şehit olmuştu. Bu vatanı korumak, bayrağını yere indirmemek için aielecek canımızı vermeye hazırız. Oğlumunda canı bu vatan feda olsun ama artık bu akan kan dursun' diye haykırması, yürekleri dağladı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplananan kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Birol Aydın, Bodrum'da Türkiye'nin dört bir köşesinden onlarca etnik kökenli vatandaşın kardeş gibi yaşadığını belirterek, ''Türk Kürt kardeştir, ama terör örgütü kalleştir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacağından herkesin emin olmasını istiyoruz. Mumcular'da 16 yaşını bitiren herkes askere gitmek istiyor. Sınırda nöbet tutan Mehmetçiklerimiz kardeşlerimiz unutmasın, arkalarında Türk halkı var, vatan bölünmeyecek, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek' dedi.

KONSERDE DE TERÖRE TEPKİ DEVAM ETTİ

Mitingin sonunda şarkıcı Mustafa Yıldızdoğan bir konser verdi. Teröre tepkilerin devam ettiği konserde, Yıldızdoğan, ''Türkiyem' ve 'Kızılelma' adlı parçalarıyla izleyenleri coşturdu. Konserde sık sık ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez', ''Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya Yeteriz' sloganları atıldı. Konserin sonunda izleyiciler arasındaki bir genç kız Yıldızdoğan'a üzerinde Türk bayrağı motifi bulunan el yapımı bir tablo, Belediye Başkanı Aydın ise çiçek vererek teşekkür etti. Kalabalık konserin ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elde Bayrak Teröre Karşı Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement