"Ellerimizde Çuval, ABD Askerlerini Takip Ediyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Ellerimizde Çuval, ABD Askerlerini Takip Ediyoruz"

"Ellerimizde Çuval, ABD Askerlerini Takip Ediyoruz"

ABD uçak gemisinin Antalya'ya gelmesini protesto eden Antalya İl Başkanı Demirkıran, Amerikan askerlerini gördükleri yerde başlarına çuval geçireceklerini söyledi.

18.07.2012 19:31  Güncelleme: 00:47

ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ün Antalya'ya gelmesini protesto etmek isterken gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Antalya İl Başkanı Murathan Demirkıran, Amerikan askerlerinin Antalya sokaklarında rahat gezmelerine izin vermeyeceklerini, gördükleri yerde başlarına çuval geçireceklerini söyledi.

ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ün Antalya Limanı'na demirlemesini protesto etmek için ABD askerlerinin başına çuval geçirme girişiminde bulunan ve ardından polis tarafından gözaltına alınan TGB Antalya İl Başkanı Murathan Demirkıran, beraberindeki Kadir Arıkan, Gözde Topraklar ve Toygar Ateş'in de katılımıyla TGB il binasında basın toplantısı düzenledi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda dün akşam saatlerinde gördükleri ABD'li askerleri takip ettiklerini belirten Murathan Demirkıran, bu kişilerin Amerikan askeri olduğunu netleştirdikten sonra başlarına çuval geçirme girişiminde bulunduklarını söyledi. Bu sırada emniyet ekiplerinin kendilerine müdahale ettiğini ifade eden Demirkıran, "Ben ve 6 TGB üyesi arkadaşım gözaltına alındık. Gece ilerleyen saatlerde sorgularımızın ardından serbest bırakıldık. Amerikan askerleri Irak ve Afganistan'da Müslümanları katletti ve camileri bombaladı. Türk askerinin başına da Kuzey Irak'ta çuval geçirildi. Eylemi bu nedenle yaptık" dedi.

Amerikan askerlerinin Antalya'da rahat gezmelerine izin vermeyeceklerini kaydeden Demirkıran, "Çuval geçirme eylemlerimiz sürecek. Ellerimizde çuval, ABD askerlerini takip ediyoruz. Gördüğümüz yer de Amerikan askerlerine çuval geçireceğiz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ellerimizde Çuval, ABD Askerlerini Takip Ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement