Emeklilere Promosyon Verilmesini Engelleyen Karara "Tedbir" İstemi - Son Dakika
Güncel

Emeklilere Promosyon Verilmesini Engelleyen Karara "Tedbir" İstemi

Emeklilere Promosyon Verilmesini Engelleyen Karara "Tedbir" İstemi

9 milyon emeklinin banka promosyonu alabilmesi için başlattığı hukuk savaşını AİHM ve Anayasa Mahkemesi'nin gündemine taşıyan Avukat Sedat Vural, emeklilere promosyon verilmesini reddeden mahkeme kararının durdurulması için yeni bir adım...

29.06.2013 14:04

9 milyon emeklinin banka promosyonu alabilmesi için başlattığı hukuk savaşını AİHM ve Anayasa Mahkemesi'nin gündemine taşıyan Avukat Sedat Vural, emeklilere promosyon verilmesini reddeden mahkeme kararının durdurulması için yeni bir adım attıYeşim Eraslan- Emeklilerin de banka promosyonu alabilmesi için başlattığı hukuk savaşını AİHM ve Anayasa Mahkemesi'nin gündemine taşıyan Avukat Sedat Vural, bankaların emekli maaşlarına promosyon kapmanyası başlatması üzerine yeni bir adım daha attı. Vural, emeklilere promosyon verilmesini reddeden mahkeme kararının durdurulması için Anayasa Mahkemesi'den tedbir talebinde bulundu.

Avukat Sedat Vural, kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinin yatırıldığı bankalardan aldığı 'promosyon' ücretlerini emeklilerin de alabilmesi için açtığı davanın Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nin emekliler aleyhine karar verilmesinin ardından AİHM'e başvurmuştu. Vural, 29 Mart tarihinde Bireysel Başvuru yoluyla bu kez de Anayasa Mahkemesi'nin gündemine taşıdı. Vural, başvurusunda, Yargıtay'ın kararının AİHS'in Adil Yargılanma, Ayrımcılık Yasağı ve Mülkiyet Haklarını ihlal ettiğinin tespit edilmesi talebinde bulundu. Emekli maaşlarının bankalara tarafından kamyanyaya dönüştürülmesi üzerine Vural, Yüksek Mahkemeden başvurunun görüşülmesinden önce tedbir kararı alınmasını istedi. Vural, talebinde görsel ve yazılı medya da yapılan "Emeklilere Müjde! Emekli Maaşını ....bankaya taşıyana 300 TL Hediye!" başlığı ile 1 Temmuza kadar en az aylık 500 TL lik emekli maaşını bankalara taşıyan müşterilere, 24 ay boyunca maaşını söz konusu banka aracılığıyla almak kaydıyla 300 TL promosyon verileceğini" tahütünde bunulduğunu anlattı.

-KARARDAN ÖNCE TEDBİR UYGULAYIN-

Vural, emeklilere promosyon verilmesini reddeden mahkeme kararının durdurulması için Anayasa Mahkemesi'den tedbir talebinde bulundu. Anayasa Mahkemesinin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunun 49., Anayasa Mahkemesi İçtüzüğünün 73. maddeleri gereği başvuru kararı üzerinden "tedbir' verilmesi talebinde bulunan Vural, dilekçesinde, promosyon talebini reddeden mahkemenin kararının dayanağının adil ve gerçek olmadığını savundu. 9 milyon emekli gibi tek ekonomik geçim dayanağım, maaşı olduğunu belirten Vural, haksızlık karşısında, tedbir kararının verilmesinin hukuksal olduğu kadar toplumsal vicdan adına bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Vural, kamu çalışanları gibi emeklilere de banka promosyonu verilmesi için dava açmıştı. Davanın reddedilmesi üzerine Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozmuş ve dava yeniden görülmüştü.

10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin ilk kararında direnmesi üzerine, Yargıtay da kararı onaylamak zorunda kalmış, emekliye promosyon ödenmesi talebi geri çevrilmişti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Emeklilere Promosyon Verilmesini Engelleyen Karara 'Tedbir' İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement