En Güzel Yemek Yapmak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

En Güzel Yemek Yapmak İçin Yarıştılar

En Güzel Yemek Yapmak İçin Yarıştılar

GAMEK tarafından organize edilen geleneksel 2. yemek yarışması yapıldı.

27.05.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

M1 Alış Veriş Merkezi'nde düzenlenen ve çok sayıda yarışmacının katıldığı yemek yarışmasında Gaziantep mutfağından lezzetler yarıştı. Yaptıkları lezzetli yemekler ile jüriye zor anlar yaşatan yarışmacılar, birincilik için yoğun caba serf ettiler.

Yarışmaya ilk kez katılan yarışmacılar düzenlenen yarışmanın çok güzel olduğunu, gelecek sene yapılacak yarışmalarda katılacaklarını belirttiler.

KENDİMİZİ ŞANSLI SAYIYORUZ

Gaziantep mutfağının artık bilinen bir mutfak olduğunu söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Dünyada Gaziantep mutfağı diye bilinen bir mutfak var. Bunu her zaman söylüyoruz. Fransız mutfağı her zaman için çok iyidir ama hiçbir zamana bir Paris mutfağı ya da Lyon mutfağı yoktur. Bu açıdan biz kendimizi şanslı sayıyoruz. GAMEK bu konuda çok önemli işler yaptı. Yaptıkları işlerden dolayı GAMEK' i emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum. Bizim burada yapılan yemekleri tatma şansımız olmadı. Yemeklerden tadan arkadaşlar söylüyorlar son derece lezzetli yemek ve tatlılar yapılmış. Siz değerli yarışmacılarımız da kutluyorum" dedi.

Yarışmalarda şerbetli tatlılarda; midye tatlısı ile Mihriban Servet birinci, bayat ekmek tatlısı ile Fatma Semra Menevşe ikinci, sahan kaymağı çiftli pramitler tatlısı ile Sena Hız ise üçüncü oldu. Tatlı yarışmasında Burcu Özcanlı Antep güzeli tatlısı, Min Hyuk Ömer Lee de Tabiat Tatlısı ile mansiyon ödülü aldı.

Et yemekleri yarışmasında ise, Şivediz ile Gülay Özçil birinci, mumbar dolması ile Nilgün Kellebaz ikinci, buhara pilavı ile Zekiye Özvural da üçüncülüğü elde etti. Yemeklerde, Arnavut köfte ile Fırat Özlem, kadınbudu köfte ile Azize Hamurcu mansiyon ödülü aldılar.

Yemek yarışmasında dereceye girenlere hediye çekleri ve organizasyona destek veren kuruluşlara Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey tarafından plaket ve teşekkür sertifikası verildi.

Yapılan yemek yarışması sonrası ödül töreninin ardından ses sanatçı İhsan Güvenç tarafından konser verildi.

Yemek yarışması ödül törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğuru Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nedret Engin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Güzel Yemek Yapmak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement