En Havalı Kareler Yarışıyor - Son Dakika
Güncel

En Havalı Kareler Yarışıyor

En Havalı Kareler Yarışıyor

Son üç yılda yaklaşık 12 bin 500 fotoğraf karesinin yarıştığı, ‘En Havalı Kareler’ fotoğraf yarışması, ‘Çarşı Pazar İstanbul’ temasıyla bu yıl dördüncü kez düzenleniyor.

11.03.2014 09:03

Son üç yılda yaklaşık 12 bin 500 fotoğraf karesinin yarıştığı, 'En Havalı Kareler' fotoğraf yarışması, 'Çarşı Pazar İstanbul' temasıyla bu yıl dördüncü kez düzenleniyor.

İGDAŞ'ın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği, 'En Havalı Kareler' fotoğraf yarışmasının dördüncüsü düzenleniyor. Yarışmanın teması, İstanbul'un bir kent olarak temsil ettiği değer ve kavramlarla iç içe geçen çarşı ve pazarların barındırdığı zenginliği gözler önüne sermek için 'Çarşı Pazar İstanbul' olarak belirlendi.

'Çarşı Pazar İstanbul' temasını seçmelerinin nedenini anlatan İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, "Bir İstanbul kuruluşu olarak bu şehrin kültürüne ve tarihi dokusuna sahip çıkmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu yıl dördüncüsüne imza attığımız yarışmamızda 'Çarşı Pazar İstanbul' temasını belirledik çünkü; binlerce yıla uzanan tarihinde büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul, günümüzde dünyanın en önemli metropolleri arasında yer alıyor. Nüfusu 14 milyonu aşan, şehir kültürden sanata, mimariden ulaşıma, spordan eğlenceye pek çok alanda hızlı bir dönüşüm geçiriyor ve gelişiyor. Bu süreçte sahip olduğu değerleri korumak, İstanbul için her zamankinden daha zor ve önemli bir göreve dönüşüyor. Korunması gereken zenginliklerin başında da tarihi çarşılar ve pazarlar geliyor" dedi.

"Şehrin canlılığını, coşkusunu ve sıcaklığını yansıtan, yaşayan bir varlık olduğunu hissettiren çarşı ve pazarlar, İstanbul'un geçmişten devraldığı renkli miraslardan" diyen Bilal Aslan, "Tarih boyunca ticarete yön veren İstanbul'un çarşıları, geçmişten günümüze kadar sunduğu zenginlik ve çeşitlilik ile nam saldı ve değişik ülkelerden gelen tüccarların buluşma noktası haline geldi. İGDAŞ olarak şimdi fotoğraf severlerin objektifinden bu kültürel mirasımızı fotoğraf kareleri ile belgeleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Her yıl birbirinden önemli isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmanın bu yılki seçici kurulunda, Fotoğraf Sanatçısı Merih Akoğul, Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Küçükerman, Tarihçi, Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç, İGDAŞ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Müdürü Gülaçar Hız yer alıyor.

BİRİNCİYE 6 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK

En "Havalı" Kareler 2014 fotoğraf yarışmasının sonuçları, jüri değerlendirmesinin ardından 27 Mayıs 2014 tarihinde İGDAŞ'ın resmi internet sitesinden duyurulacak. Yarışmada birinciye 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 2 bin 500 TL ödül verilecek. İGDAŞ özel ödülünü kazanan yarışmacı 2 bin 500 TL, mansiyon kazanan 3 kişi de her bir eseri için 500 TL verilecek. Kurum ise sergileme alan yarışmacılara 200'er TL telif ödeyecek. En "Havalı" Kareler 2014 fotoğraf yarışmasının sergilenmeye değer bulunan eserleri Haziran ayı boyunca bir sergiyle fotoğraf severler ile buluşacak.

Yarışmanın başvuruları ise 19 Mayıs 2014 tarihine kadar, www.enhavalikareler.com adresinden online olarak yapılabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En Havalı Kareler Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement