Endonezya'da Faaliyetteki Yanardağlar Hava Ulaşımını Önledi - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da Faaliyetteki Yanardağlar Hava Ulaşımını Önledi

Endonezya'da faaliyete geçen yanardağlardan püsküren küller, birçok uçak seferinin iptal edilmesine yol açtı.

16.12.2015 13:53

Endonezya'da faaliyete geçen yanardağlardan püsküren küller, birçok uçak seferinin iptal edilmesine yol açtı.

Endonezyalı yetkililer, yılbaşı tatili için Bali Adası'na gelmeyi planlayan turistlere, Endonezya Ulusal Afet Azaltma Ajansı'ndan yapılan açıklamaları takip etmeleri çağrısında bulundu.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada da Doğu Cava bölgesinde faaliyete geçen Raung Yanardağı'ndan püsküren kül kitlesi dolayısıyla, ülkenin en büyük ikinci şehri Surabaya'nın Juanda Havaalanı ile ülkenin en önemli turizm bölgesi Bali Adası'nın Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı'nda uçak seferlerinin çoğunun iptal edildiği duyuruldu.

Surabaya yakınlarındaki Ternate Adası'nda Gamalama Yanardağı da aktif hale gelirken, Malang şehrinin Abdurrahman Saleh Havaalanı ile Malukus bölgesindeki Babullah Havalimanı'nın volkandan çıkan küller yüzünden geçici kapatıldığı bildirildi.

Yanardağların yol açtığı küller uçak motorlarına ciddi hasarlar yaratırken, Bali Adası'nda 4 aydır birçok uçak, bu yüzden iniş yapamadan geri dönmek zorunda kalmıştı.

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da, 120'den fazla aktif volkan bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da Faaliyetteki Yanardağlar Hava Ulaşımını Önledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement