Endonezya'da Yolsuzluk Soruşturması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Endonezya'da Yolsuzluk Soruşturması

23.01.2025 16:46

Merkez Bankası yetkilileri, devlet fonlarını kötüye kullandı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Endonezya'da Merkez Bankası yetkililerinin sosyal sorumluluk projeleri için ayrılan devlet fonlarını, temsilciler meclisi üyelerine "aktardığı" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Jakarta Globe'un haberine göre, Endonezya Yolsuzlukla Mücadele Birimi (KPK) Direktörü Asep Guntur, eski dönem temsilciler meclisi üyeleri ve Merkez Bankası çalışanları hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Guntur, temsilciler meclisi üyeleri ve Merkez Bankası çalışanlarının "sosyal projeler için ayrılan devlet fonlarını kötüye kullanmakla" suçlandığını belirtti.

Merkez Bankası çalışanlarının aktardığı miktarın "trilyonları" bulduğunu söyleyen Guntur, "Herhangi bir yanlışlığa sebebiyet vermemek için tam miktarı daha sonra açıklayacağız." dedi.

Öte yandan soruşturma kapsamında, bazı eski dönem temsilciler meclisi üyeleri ile Merkez Bankası çalışanları sorgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da Yolsuzluk Soruşturması - Son Dakika


Advertisement