Enerji Ekonomisine Yön Verenler Antalya'da Buluşacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Enerji Ekonomisine Yön Verenler Antalya'da Buluşacak

18.05.2015 16:46

38'nci Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı, 100'den fazla ülkeden 400'ü aşkın katılımcıyla 25-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek

Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği'nin (IAEE) her yıl geleneksel olarak düzenlendiği Dünya Enerji Konferansı'nın 38'ncisi, 100'den fazla ülkeden 400'ü aşkın katılımcı ile 25-27 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

IAEE Seçilmiş Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, bu yıl Enerji Ekonomisi Derneği (EED) tarafından organize edilen konferansın, alanında uzman bilim insanları, siyasiler, basın mensupları ve çok sayıda seçkin davetliyi buluşturacağını kaydetti.

Konferansta dünyanın en önemli enerji köprülerinden biri haline gelen Türkiye ve çevresindeki ülkelerin enerji politikalarının öne çıkacağını belirten Kumbaroğlu, "Kaya gazı ve petrolün ekonomik açıdan tüm boyutları ile ele alınacağı buluşmada ülkelerin karbon salımlarını azaltacak politika ve stratejiler, ekonomik potansiyel içeren teknolojik seçenekler ve iklim değişikliğine yönelik küresel hedefler de masaya yatırılacak. Ayrıca, yıl sonunda Paris'te imzalanması beklenen küresel iklim anlaşmasına yönelik müzakere sürecine destek sağlayacak ekonomik değerlendirmelerin de Antalya'da enine boyuna konuşulmasını bekliyoruz. Tüm bunları bir bütün olarak ele aldığımızda Türkiye'nin çok önemli bir ev sahipliğine imza atacağını söyleyebiliriz" dedi.

Prof. Dr. Kumbaroğlu, konferans sayesinde Türkiye'nin bilim, kültür ve turizm potansiyelinin de öne çıkacağını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji Ekonomisine Yön Verenler Antalya'da Buluşacak - Son Dakika


Advertisement