Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başladı - Son Dakika
Güncel

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başladı

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başladı

Haber - Kamera Bulut MÜLHİM İstanbul DHA İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Fatih'de bulunan yerleşkesinde sınav öncesi basın mensuplarına bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

27.04.2014 10:53

Haber - Kamera Bulut MÜLHİM İstanbul DHA

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Fatih'de bulunan yerleşkesinde sınav öncesi basın mensuplarına bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Çiftçi, şöyle konuştu 'Çok yoğun bir çalışma yürütüldü. 27 farklı soru kitapçığı oluşturuldu. Farklı engellilik durumlarına göre sorular hazırlandı. Görmeyen kişiler yanına okuyucu ve yazıcı desteği alabildiler. İşitme engelliler için kısa ve basit sorular hazırlandı. Görmeyenler için şekil soruları çıkartıldı. Geometri gibi şekil soruları yer almıyor. Elini kullanamayan kişiler için yazıcı desteği sağlandı. Elini yavaş kullanan kişiler için ek süre getirildi. ÖSYM Başkanlığı'nın bu güne kadar yaptığı sınavlardan farklı olarak burada Türkiye genelinde 808 farklı binada 11 bin 221 farklı sınıf oluşturuldu. Normalde 600 sınıfla bir sınav kapatılırken bu sınavda 11 bin 221 sınıfın açılması demek, görmeyenler için ayrı sınıf demektir. Çünkü onlara birisinin soruları okuması ve etrafında kimsenin bulunmaması gerekiyor. Sınav için 66 bine yakın başvuru oldu. Lise mezunu olmayıp sınava giremeyenler için ise kura var. Kura başvuruları 12 Mayıs tarihinde başlıyor. Bu sınavın bir özelliği de yönetmelikte yapılan değişiklik. Bu sınavla sadece memur alınmayacak. Aynı zamanda kamuya memur da alınacak. Bu çok önemli bir aşama. Dolayısıyla biz burada 10 binlere yaklaşan bir kontenjanın engelli arkadaşlarımızla doldurulmasını hedefliyoruz. Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

66 BİNE YAKIN BAŞVURU OLDU

En az lise mezunu ve sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan adayların başvurduğu sınava şubat ayı sonuna kadar 66 bine yakın başvuru oldu. Lise mezunu olmayan engelli bireyler sınava girmiyor. E KPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir tercih kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak. Tercih kılavuzunda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri gibi kurallar yer alacak. Adaylar, sınav sonuçlarını T. C Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden öğrenebilecek. 2014 kura başvuruları 12-23 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement