Engelliler Haftası Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası Etkinliği

Engelliler Haftası Etkinliği

Her Yıl 10-16 Mayıs Günleri Arasında Değerlendirilen "Engelliler Haftası" Nedeniyle İlimizde Çeşitli Etkinlikler Düzenleniyor.

10.05.2011 20:31

Her yıl 10-16 mayıs günleri arasında değerlendirilen "engelliler haftası" nedeniyle ilimizde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Engelliler Haftası etkinlikleri 09 Mayıs 2011 Pazartesi günü saat 09.00'da Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut DALGALI başkanlığındaki bir heyetin Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN'i ziyareti ile başladı. Ziyarette engellilerin sorunlarının çözümüne ve eğitimine sağladığı katkılardan dolayı Sayın Valimize teşekkür eden heyet daha sonra Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ ve diğer kurumları ziyaret ettiler.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 10 Mayıs 2011 Salı günü saat 09.30'da Büyük Engelsiz Yürüyüşü yapıldı. Belediye önünde başlayıp Valiliğe kadar devam eden yürüyüşe Milletvekilimiz Abdullah ÇALIŞKAN, Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Vali Yardımcımız Yıldıray MALGAÇ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özel öğretim ve rehabilitasyon merkezi öğretmen ve öğrencileri ile engelliler ve aileleri eşlik etti.

Burada Atatürk Anıtına engelliler tarafından çelenk sunuldu.

Ahi Parkında engellilerin el becerilerinden oluşan "Resim ve Elişi Sergisi"nin açılışı yapıldı. Sergiyi açan Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN, engelliler ve aileleriyle sohbet ederek sergilenen eserleri inceledi.

Engelliler Haftası etkinlikleri, hafta süresince çeşitli programlarla devam edecek.

Engelliler Haftası nedeniyle Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN bir mesaj yayınladı. Sayın Valimizin mesajı şöyle;

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde her yıl 10-16 Mayıs günleri "Engelliler Haftası" olarak çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir.

Toplumsal yaşama uyum sağlamaya çalışan engelliler, kimseye muhtaç olmadan yaşam alanlarında kendi ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlenme, korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duymaktadırlar.

Toplumun aynı hayatı paylaştıkları engellileri fark etmemesi, engellilerin kendilerini toplumdan soyutlaması sonucu oluşan iletişimsizlik çok ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bunun sonucu olarak engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerini değil, ailelerini ve yakın çevrelerini de psikolojik olarak etkilemektedir.

Sağlıklı bir toplum oluşturmak için, başta engelliliği doğuran sebepleri ortadan kaldıracak koruyucu tedbirlerin geliştirilmesi ve engellilerin yaşam koşullarını olumlu yönde etkileyecek hizmet ağının organizasyonu ve yaygınlığında karşılaşılan sorunların giderilmesi temel hedefimiz olmalıdır.

Uluslararası araştırmalar, engellilik hakkında toplum bilgilendirildikçe, engellilere yönelik tutum ve düşüncelerde olumlu değişmeler olduğunu, toplumsal duyarlılığın arttığını göstermektedir. Bu sebeple, engelliler ve onların sorunları hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

Bu hassas konu karşısında devletimiz; sivil toplum kuruluşlarımız ve toplumumuzun da desteğiyle engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için büyük gayret göstermektedir. Son yıllarda ülkemizde çıkarılan kanunlarla engelli vatandaşlarımızın sorunlarının giderilmesi yönünde önemli adımlar atılmıştır. Yeni düzenlemelerle engelli vatandaşlarımızın başta eğitim olmak üzere istihdamına, bakımlarının sağlanmasına özel önem verilmektedir.

Bu duygularla, 10 - 16 Mayıs Engeliler Haftasında tüm vatandaşlarımızı, engellilerin sorunlarına duyarlı olmaya ve sorunlarının giderilmesi yönünde yürütülen çalışmalara destek olmaya davet ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelliler Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement