Engelliler Şehitlikten Alınan Toprağı Yürüyerek Ankara'ya Götürecek - Son Dakika
Güncel

Engelliler Şehitlikten Alınan Toprağı Yürüyerek Ankara'ya Götürecek

Engelliler Şehitlikten Alınan Toprağı Yürüyerek Ankara\'ya Götürecek

Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü dolayısıyla 10 engelli vatandaş, Gelibolu Yarımadası’ndan aldıkları toprağı cumhurbaşkanı ve başbakana vermek üzere yürüyerek Ankara’ya götürecek.

08.10.2014 12:34

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü dolayısıyla 10 engelli vatandaş, Gelibolu Yarımadası'ndan aldıkları toprağı cumhurbaşkanı ve başbakana vermek üzere yürüyerek Ankara'ya götürecek.

Türkiye Görme Engelliler Derneği'nin organizasyonuyla 4 farklı engel grubundan 10 engelli, bugün sabah namazında 57. Alay Şehitliği'nde bir araya geldi. Sabah namazının kılınmasının ardından buradan alınan vatan toprağı ile yürüyüş başladı. Çanakkale il merkezine gelen grubu mehter takımı karşıladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Milletvekili Ali Sarıbaş ve vatandaşlar katıldı. Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal, farklı etnik kökenlere sahip 10 kişi ile yürüyüşe başladıklarını belirterek, "Bugün sabah namazını 57. Alay'da kılarak almış olduğumuz vatan toprağını Ankara'da 15 Ekim Dünya Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü'nde cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza teslim edeceğiz. Bu, sıradan bir emanet olmayacak. Bu, kardeşliğin, milli beraberliğin, tek bayrak altında, barış içinde yaşadığımızın ülkemize, bölgemiz coğrafyamıza ve dünyaya ciddi bir mesajı olacaktır" dedi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü ise, "Bu çok anlamlı yürüyüşün şehitler diyarı Çanakkale'den Türkiye'ye dalga dalga yayılması çok özel bir anlam taşıyor. Bunun 100. yıl törenlerine başlangıç olmasını diliyorum. Bütün engellileri kutluyorum" dedi.

Törene katılanlara, savaş sırasında Mehmetçiğin yemek mönüsü olan kırık buğday çorbası ikram edildi. Daha sonra engelliler mehter eşliğinde yürüyüşe başladı. Komite 8 gün yürüyerek, Çanakkale'nin Biga ilçesi, Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Polatlı güzergahlarından geçerek Ankara'ya ulaşacak. Kafile, güzergah üzerindeki mola noktalarında, il ve ilçe merkezlerinin meydanlarında kurulacak özel çadırlarda konaklayacak. Ertesi gün şafak vaktinde yola devam edecek olan grup, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü olan 15 Ekim'de Ankara'ya ulaşarak, vatan toprağı ve Türk bayrağını cumhurbaşkanı ve başbakana emanet edecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelliler Şehitlikten Alınan Toprağı Yürüyerek Ankara'ya Götürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement