Ergenekon Davası'nda Tutuksuz Sanıklar Savunma Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda Tutuksuz Sanıklar Savunma Yaptı

Ergenekon Davası\'nda Tutuksuz Sanıklar Savunma Yaptı

Serpil KIRKESER/İSTANBUL,( DHA) İSTANBUL13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nın 177.duruşmasında tutuksuz sanıklar savunma yaptı.

07.05.2012 18:36

Ergenekon DAVASI'NDA TUTUKSUZ SANIKLAR SAVUNMA YAPTI

Serpil KIRKESER/İSTANBUL,( DHA) İSTANBUL13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nın 177. duruşmasında tutuksuz sanıklar savunma yaptı. Savunmalara ara veren mahkeme, duruşmayı yarına erteledi.

Yayıncı olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Hayri Bildik iddia edilen Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılandığını belirterek, "2010 yılında gözaltına alındım ve 34 gün tutuklu kaldım. Adalete duyduğum güven azaldı. Bir telefon görüşmesi nedeniyle örgüt üyesi olmakla suçlanıyorum. 16 yaşından beri kitap yayınlama işiyle uğraşıyorum. Çok para kaybettim, çok hile gördüm, ancak ulu önderim Atatürk'ün yolundan hiç şaşmadım. Ne suç işlediğimin yanıtını biliyorum. Oda şunlardır; Atatürk'ün kurduğu devleti ve milleti sevmek ve bu devletin milletini aydınlatmak için yazdığım kitaplardır" dedi. Hayatında hiç bir örgüte üye olmadığını belirten Bildik, Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesinden sorumlu tutulduğunu ancak bazı gazetelerde yayınlanan belgeler sayesinde bu töhmet altından kurtulduğunu söyledi. Bildik, 18 yıllık arkadaşıyla 1900 kere telefonla görüştüğünü belirterek "Ancak ne hikmetse hiç tanımadığım, görmediğim ve bilmediğim biriyle 400 kere görüştüğüm iddia ediliyor. İstediğim telefon dökümleri mahkemeye gelmediğinden savunmamı yarım bırakıyorum. Geldiği takdirde ayrıntılı savunma yapacağım" dedi.

Dergi sahibi olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Hakan Arıkan da hiçbir örgüte üye olmadığını belirtti. Sanık Arıkan, "Ben bölücülük diye takım bile tutmuyorum. Neden hiyerarşik bir yapının içine girip de kula kulluk edelim. Ben özgür doğdum. 'Allah'tan başka ilah yok' dedim. Bir örgüte girip kendime yeni bir ilah bulma çabası içinde değilim" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda Tutuksuz Sanıklar Savunma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement