Ergenekon Davası Sakin Başladı - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası Sakin Başladı

Ergenekon Davası Sakin Başladı

Silivri'de görülen Ergenekon davası sakin başladı.

11.04.2013 11:45

Silivri'de görülen Ergenekon davası sakin başladı. Müdahil Danıştay Başkanlığı adına davaya katılan Hazine Müsteşarlığı avukatı Perihan Özcan, "Danıştay saldırısında beraati istenen 2 sanık cezalandırılsın" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık katılmazken, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 47 tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada Umut Oran, Şahin Mengü, Nur Serter, Mahmut Tanal, Ali Özgündüz'ün de aralarında bulunduğu 15 CHP'li vekilde izleyici olarak yer aldı.

Davanın pazartesi günü görülen celsesinde basın mensuplarının oturdukları yerde rahat bir şekilde not alamadıklarına ilişkin tartışmalar üzerine basın mensuplarına ayrılan sandalyelerin değiştirilerek, portatif masası bulunan sandalyeler konulduğu görüldü. Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, salonda bulunan izleyicilere sesiz olmaları konusunda uyarıda bulundu. Başkan Özese, daha sonra sanıkların ve avukatların yoklamasına geçti. Avukat yoklaması sırasında tutuklu sanıklardan Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı İrem Çiçek, "Mahkeme aleniyet ilkesine aykırı hareket etmekte. Salonda boş yerler olmasına rağmen salon dışında izleyiciler var" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "İzleyiciler bölümünde boş yer varsa dışarıda kalan izleyiciler salona alınsın" dedi.

Yoklama sırasında tutuklu sanıklardan Veli Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük ise, "Basın ve milletvekillerine ayrılan bölümde 80 kişilik boş yer var. 80 yurttaş dışarıda bırakılıyor, içeri alınsınlar" diye konuştu. Başkan Özese ise, "Salonda yeterince izleyici var. Basın burada, aleniyet sağlanmıştır" dedi.

Yoklamanın tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Özese, dosyaya gelen evrakları okudu. Özese, davada yargılanan tüm tutuklu sanıklara 2 bin 271 sayfalık iddianamenin dijital ortamda teslim edildiğini belirterek, davanın tutuksuz sanıklarından Gazeteci Güler Kömürcü'nün de aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanığın esas hakkındaki savunmalarını mahkemeye sunduklarını söyledi. Mahkeme Başkanı Özese, Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen PKK'nın 2'nci adamı Şemdin Sakık'ın mahkemeye 4 Nisan 2013 tarihinde dilekçe sunduğunu ve dilekçesinde PKK itirafçısı Adil Timurtaş ile ilgili beyanda bulunduğunu tutanaklara geçirdi.

Dosyaya gelen belgelerin okunmasının ardından görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, esas hakkındaki mütalaalarını tekrar ettiklerini ve mütalaa doğrultusunda karar verilmesini talep etti.

Söz alan müdahil Danıştay Başkanlığı adına davaya katılan Hazine Müsteşarlığı avukatı Perihan Özcan ise, "Mütalaada Salih Kurter ve Süleyman Esen hakkında beraat kararı verilmesi istenmiştir. Oysa Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda ikisine de ceza verilmiştir. Biz de Danıştay saldırısında azmettirici olduklarına inanıyoruz. Bu nedenle her iki sanığın da 4'er kez cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca Osman Yıldırım hakkında da mütalaada Danıştay davasından gönüllü vazgeçtiği gerekçesiyle ceza verilmesi istenmedi. Biz bu görüşe de katılmıyor ve aynı suçlama ile cezalandırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Duruşmaya sanık ve avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası Sakin Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement