Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Erzurum\'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Terör örgütü adına suç işledikleri ve üye oldukları iddiasıyla yargılanan 11 sanığa 3 yıl 1 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

29.01.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü adına suç işledikleri ve üye oldukları iddiasıyla yargılanan 11 sanığa 3 yıl 1 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Sıddık Eşiyok, Barış Gegez, Mehmet Gövez, Ayhan Esen, Mehmet Emin Koçkar, Tolga Koçkar, Nuri Yeşil, Nurullah Sekirden, Mehmet Alkan, Adem Sökmen ve Mecit Akkuş katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, sanıklar hakkındaki hükmün bu doğrultuda kurulmasını talep etti.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mecit Akkuş'u 5 yıl, diğer sanıklar Mehmet Sıddık Eşiyok, Barış Gegez, Mehmet Gövez, Ayhan Esen, Mehmet Emin Koçkar, Tolga Koçkar, Nuri Yeşil, Nurullah Sekirden, Mehmet Alkan ve Adem Sökmen'i de "Terör örgütü adına suç işlemek ve üyelik" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklar, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde  20 Ekim 2008 tarihinde yaşanan olaylara katıldıkları iddiasıyla yargılanıyordu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement