Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, eşi 41 yaşındaki kadını 6 bıçak darbesiyle ağır yaralayan 42 yaşındaki adama verilen 10 yıl hapis cezası kararı, sanığın olaydan sonra polisi arayarak yardım istediğini gözönünde bulunduran Yargıtay tarafından, 'Gönüllü vazgeçme' hükmünün uygulanıp uygulanamayacağının tartışılması için bozuldu. Yerel mahkeme, 155 Polis İmdat hattı kayıtlarında adamın polisi aradığının belirlenmesi üzerine tutuklu sanığın cezasını 4 yıl 8 aya düşürerek tahliye edilmesine karar verdi.Daha önce de şiddetli geçimsizlik nedeniyle sık sık tartışan 2 çocuk sahibi çift, Eylül 2011'de meydana gelen olayda yine tartıştı. Adam, iddiaya göre kızının arkadaşının babasıyla telefonda konuşmasına kızdığı eşini bıçakladı. Kadın, kolları ve karın bölgesine isabet eden 6 bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Adam, oğluna 112 Acil Servis'i aramasını söylerken kendisi de 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi. Kadın, sağlık ekiplerince Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Adam da gelen polisler tarafından gözaltına alındı.
10 YIL HAPİS CEZASI
Kadın, hastanede gördüğü 20 günlük tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlatarak taburcu oldu. Tutuklanan eşi hakkında ise 'Eşi öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan adam, Şubat 2012'deki karar duruşmasında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
YARGITAY KARARI BOZDU
Sanık avukatının kararı temyiz etmesiyle dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanığın, eşini birden fazla bıçaklayıp ince bağırsağında 3 delinme, karaciğerinde de yaralanma meydana getirerek yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaraladığına vurgu yaptı. Ancak sanığın ifadesinde, olayın ardından 155'i arayarak yardım istediğini söylediğini gözönünde bulunduran Yargıtay, 155 Polis İmdat Merkezi ile 112 Acil Servis'e kim tarafından ne şekilde haber verildiğinin araştırılarak, sonuca göre sanık hakkında, 'Gönüllü vazgeçme' hükümlerini düzenleyen TCK'nın 36'ncı maddesinin uygulanıp uygulanamayacağının gözetilmeden karar verildiği gerekçesiyle dosyayı geri gönderdi.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmada tutuklu adam ile eşi ve avukatları hazır bulundu. Mahkemede, sanığın olayın ardından polisi aradığında 155 Polis İmdat Merkezi'nde kaydedilen sesi dinlendi. Kadın, Polis gönderin, kavga ettik, yaralı var, acele edin şeklindeki ses kaydının eşine ait olduğunu doğruladı.
CEZA 4 YIL 8 AYA İNDİ, TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı'nın da mütaalası doğrultusunda adamın, eşini bıçakladıktan sonra 155'i arayarak suçun tamamlanmasına engel olmak için çaba harcadığı görüşünde birleşti. Mahkeme, 'Gönüllü vazgeçme' hükümlerini düzenleyen, 'Fail, suçun icra hareketlerinden gönüllü vazgeçer veya kendi çabalarıyla suçun tamamlanmasını veya neticenin gerçekleşmesini önlerse, teşebbüsten dolayı cezalandırılmaz; fakat tamam olan kısım esasen bir suç oluşturduğu takdirde, sadece o suça ait ceza ile cezalandırılır' şeklindeki TCK'nın 36'ncı maddesini uygulayarak sanığın cezasını 10 yıldan 4 yıl 8 aya indirdi ve cezaevinde kaldığı süreyi de gözönünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.
Kadın ise duruşmanın ardından karara tepki gösterdi. Eşinin kendisini öldürmek için bıçakladığını ileri süren kadın, Oğluma ambulansı çağırmasını ben söyledim. Eşimin ambulansı veya polisi arayıp aramadığını bilmiyorum. 20 gün hastanede kaldım. Doktorlar beni kurtardı. Yargıtay 10 yıl cezayı fazla bulmuş, mahkeme de cezayı düşürdü. Peki benim hakkımı kim arayacak. Ben ne yapacağım. Beni öldürecekti o. Böyle kadın hakları nasıl savunulur diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Eşini Bıçakla Ağır Yaralayıp Polisi Arayan Sanığa, 'Gönüllü Vazgeçme' Tahliyesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?