Eskişehir'in Kurtuluş Günü'nde Duygulandıran Oyun - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'in Kurtuluş Günü'nde Duygulandıran Oyun

Eskişehir\'in Kurtuluş Günü\'nde Duygulandıran Oyun

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıldönümü kutlamaları, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

02.09.2011 15:12

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende merkez Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu'nun bir gencin askere gitmesi ve şehit olduğu haberinin gelmesini canlandırdıkları oyun, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıldönümü kutlamaları, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenlere Atatürk Bulvarı'nda devam edildi.

Törene Vali Kadir Koçdemir, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili CHP'li Erdal Caferoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı ve Salih Koca, CHP Milletvekili Kazım Kurt ile çok sayıda kişi katıldı.

Vali Kadir Koçdemir, Tümgeneral Mehmet Şanver ve Erdal Caferoğlu askeri bir araca binerek halkın kurtuluş gününü kutladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdal Caferoğlu, törende yaptığı konuşmada,

"Demokrasilerin olmazsa olmazı farklı görüşlerin bir arada barınması ve yansımasıdır. Bu irade o zor savaş koşullarında bile halkın temsilcilerinin TBMM yansıması şeklinde oluşmuştur. 89 yıl önce bu birliktelik ve toplumsal uzlaşmayı sağlayan bütünleştiren güç Türk Silahlı kuvvetleridir. O günlerde sağlanan bu toplumsal uzlaşma ve birliktelik bugünlerde yaşadığımız sorunların aşılmasında demokratik iktidarların temel felsefesi olmalıdır" dedi.

KADIN YÜZBAŞI KONUŞTU

Günün anlam ve önemini belirtin konuşma yapan Hava Kurmay Yüzbaşı Melek Şahin de vatanın birlik ve beraberliğine uzanacak ellerin kırılacağını söyledi. Yüzbaşı Şahin, "Herkes bilsin ki dün olduğu gibi bugün de vatanımızın birliğine ve bütünlüğüne, atalarımızın bize kutsal emaneti olan mukaddes bayrağımıza uzanacak eller ne pahasına olursa olsun tereddütsüz kırılacaktır.

Emin olunuz ki Türk Silahlı Kuvvetleri sahip olduğu teçhizat ve eğitimli personeli ile her türlü tehdidi bertaraf edecek imkan ve kabiliyettedir. Ulu önder Atatürk'ün ilkeleri ışığımız, yüce milletin bağrından kopup gelen Türk Silahlı Kuvvetlerine olan inancı ve eksilmeyen güveni ise en büyük gücümüzdür" diye konuştu.

ANNELERİN SERGİLEDİĞİ OYUN DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Törenlerde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu tarafından temsili olarak bir gencin askere gidişi ve şehit olduğu haberinin gelişi sahnelendi.

Folklorcü ve asker kıyafeti giyip takma bıyık takan kadınların sergilediği oyun izleyicilerden bazılarına duygulu onlar yaşattı. Protokolün bulunduğu yerde oturan bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamayıp ağladı.

CENAZE ARACI DA GEÇİT TÖRENİNDE

Törenler askerlerin, gazilerin ve polislerin geçti ile sona erdi. Geçit sırasında yanlarında eğitilmiş köpekler bulunan kadın polisler ile cıngır ve bisikletli polisler ilgi toplarken, Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamircileri Odası'nın önünde Türk bayrağı asılı cenaze aracının da geçit törenine katılması bazı kişiler tarafından eleştirerek, "Böyle bir günde cenaze aracı diye protokolün önünden geçiriliyor" dedi.

Oda yetkilileri ise törene sadece cenaze aracıyla katılmadıklarını ifade ederek, "10 yıldır bu törenlere katılıyoruz. Bu yılki törenlere çekicilerimiz ve bir de cenaze aracımızla katıldık. Diğer odalar da ambulans ve hizmet araçlarıyla katıldılar. Biz araç filomuzu göstermek amacıyla cenaze aracını da törene getirttik" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'in Kurtuluş Günü'nde Duygulandıran Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement