Esnaf ile Başkanın Kemençeli-şiirli Yol Atışması - Son Dakika
Güncel

Esnaf ile Başkanın Kemençeli-şiirli Yol Atışması

Esnaf ile Başkanın Kemençeli-şiirli Yol Atışması

TEKİRDAĞ'da büyükşehir belediyesinin uzun süren yol çalışmalarına tepki gösteren Ertuğrul Kambur, kemençesiyle şarkı yazarak tepkisini sosyal medyaya yüklediği video ile göstermişti.

14.10.2016 16:44

TEKİRDAĞ'da büyükşehir belediyesinin uzun süren yol çalışmalarına tepki gösteren Ertuğrul Kambur, kemençesiyle şarkı yazarak tepkisini sosyal medyaya yüklediği video ile göstermişti. Esnaf Kambur'u işyerinde ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, kendi yazdığı şiiri hediye ederek karşılık verdi. Başkan Albayrak ile esnafın atışması kentte büyük ilgi gördü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yol çalışmasına isyan eden Karadenizli esnaf Ertuğrul Kambur işyerinde yazdığı "Verdik sana oyları, yap diye bu yolları. Artık geçilmez oldu, Tekirdağ sokakları. Aşkımız hep benzesin Tekirdağ yollarına. Pamuk mu tıkadılar başkanım kulaklarına? Tekirdağ kuyu kuyu, uyu başkanım uyu. Tekirdağ'ı sel aldı akan TESKİ'nin suyu" sözlerini içeren şarkısını kemençe ile çalıp videosunu sosyal medya hesaplarında paylaştı. İnşaat malzemeleri satışı yapan Ertuğrul Kambur, yaptığı videolu göndermenin saygısızlık ya da takıntı olarak algılanmaması gerektiğini ifade ederek, "Sadece eleştirisini eğlenceli bir şekilde dile getirmek adına böyle bir yol seçtim. Sosyal medyaya yüklendikten sonra çok yayıldı, izlendi" dedi.

Büyük ilgi gören şarkı üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, cevap olarak şiir yazarak Kambur'u işyerini ziyaret etti. Kendi kaleme aldığı "Alt yapısı bitiyor Tekirdağ sokaklarında, çorapla yürüyorum Tekirdağ yollarında. Kim çalışkan kim tembel, sandıkta cevap verecek millet. Geçici olmayacak benim yaptığım hizmet, tıkanmaz kulaklarım ne pamuktan ne yünden. Hiçbir güç engelleyemez beni halka hizmetten" sözlerini içeren şiiri esnaf Kambur'a hediye etti.

Albayrak, eleştirinin çok kibar ve hoş bir şekilde yapıldığı için çok beğendiğini ifade ederek, "Üslup güzel, kibar ve hoş çok beğendim. Hiç hakaret etmeden yazılmış. Eleştiriler olacaktır ve bizler de bunlara saygı duymak zorundayız. Tenkitlere saygı duymadan bir sonuca varamayız çünkü. Biz de bu yaklaşıma karşı sizlere bir dörtlükle geldik bakalım beğenecek misiniz" dedi.

Albayrak'ın şiirini çok beğendiğini kaydeden Ertuğrul Kambur, bestelemek istediğini söyleyip teşekkür etti. Başkan Albayrak ve esnaf arasındaki 'kemençeli-şiirli' atışma kentte gündem oldu.

- Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esnaf ile Başkanın Kemençeli-şiirli Yol Atışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement