Ev hanımları sağlık için yürüdü - - Son Dakika
Güncel

Ev hanımları sağlık için yürüdü -

Ev hanımları sağlık için yürüdü -

Sağlık Bakanlığının vatandaşları hareketli yaşama alıştırmak için düzenlediği yürüyüşlerin bu ayki hedef kitlesi ev hanımları oldu.

23.02.2014 14:25

Sağlık Bakanlığının vatandaşları hareketli yaşama alıştırmak için düzenlediği yürüyüşlerin bu ayki hedef kitlesi ev hanımları oldu.

Sağlık Bakanlığının "2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında Dikmen Vadisinde düzenlediği yürüyüşe, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, Ankara Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Öztürk, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan ve ev hanımları katıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Özkan, bu yılın Sağlık Bakanlığınca "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edildiğini hatırlatarak, bu kapsamda bütün yıl boyunca farklı etkinlikler olacağını belirtti.

Her ayın son pazar gününde değişik hedef gruplarla aktiviteler yapılacağını dile getiren Özkan, "Bugün ev hanımlarımızla beraber sağlık için yürüyeceğiz. Bu aktivitenin amacı sağlıklı yaşam davranışlarını kazandırmak için farkındalık oluşturmak. Bunun dışında başka aktivasyonlarımız da olacak. Aktivasyonlarla toplumun farkındalığını, sağlık okur yazarlığını yükselterek daha sağlıklı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Özkan, etkinliklerin, gençlere, yaşlılara, basın mensuplarına gibi farklı gruplara yönelik olacağını, toplumun her bölümünde farkındalık yaratmaya çalışacaklarını söyledi.

Ev hanımı Şehnaz Yücel (55), 15 senedir spor yaptığını, her sabah eşiyle yürüdüğünü ifade etti. Etkinliği çok beğendiklerini dile getiren Yücel, sağlıklı ve dinç kalınabilmesi için herkese yürümeyi tavsiye ettiğini kaydetti.

Etkinlikte, ev hanımlarına su, çorba, çay, elma ikramı yapıldı, çiçek dağıtıldı. Bakanlığın ambulansı da yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı hazır bulundu.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayınlayan: Eda Ay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ev hanımları sağlık için yürüdü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement