Çorlu'da bazı dükkanların sonradan yapılan ara bölmelerle eve dönüştürülmesi üzerine harekete geçen belediye ekipleri, söz konusu dükkanların duvarlarını yıktı.
Geçtiğimiz hafta Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar İşleri Müdürü Yasemin Şahin, Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, ÇORDAŞ ve TREDAŞ ekipleri ile birlikte Şehit Arman Galata Sokak üzerinde yer alan binalara gelerek ev sahiplerini evleri boşaltmaları konusunda ikaz etmiş ve bir haftalık süre tanımıştı. Tanınan sürenin bu sabah sona ermesi ile birlikte yıkım ekipleri yeniden evlerin bulunduğu iki apartmana geldi.
Sabah saatlerinde yıkım ekiplerini karşısında gören vatandaşlar, yıkım kararının 2004 yılında alınan bir karar olduğunu savunarak, "Biz bu binaları 2005 ve daha sonraki yıllarda aldık. O zaman neden bize satışları yapıldı, neden elektrik suyumuz bağlandı, neden doğalgaz verildi. Neden tapu dairesinde satışları yapıldı? Bina ile ilgili olarak yıkım kararı bulunduğu neden bize bildirilmedi? Neden 2004 yılındaki yıkım kararı ancak bugün uygulanabiliyor?" diyerek yıkım ekiplerine tepki gösterdi.
Yıkım kararını mahkemeye taşıdıklarını da ifade eden vatandaşlar, konunun şu anda mahkemede olduğunu ve mahkemelik bir durumla alakalı olarak belediyenin karar veremeyeceğini de öne sürerek yıkıma engel olmaya çalıştı.
Yıkım için gelen ekiplerin evinin önüne ulaştığını haber aldığında işini bırakarak geldiğini belirten 63 yaşındaki Sultan Güneş adlı kadın ise, hem verdiği tepki hem de konuşmaları ile ilgi odağı oldu. 'Ben 63 yaşındayım ve bu ev için çalışıyorum' diyen Güneş, "Saçımı süpürge ederek aldım ben bu evi. Beni kandırdılar. Madem yıkılacaktı neden bu evi bana sattılar" diyerek tepkisini dile getirdi. Hızını alamayan Sultan Güneş bir ara olan biteni sessiz biçimde izleyen kocasına da çıkışarak 'Bir şey desene,
ev elden gidiyor' diyerek bağırdı.
Hanım Bozyel adlı bir bina sakini de 1 haftadır elektrik, su ve doğalgazlarının kesik olduğunu, 5 günden bu yana çocuğunun okula gidemediğini belirterek, "Apartmanda oturanlar bizleri şikayet etmişler belediyede hepsinin imzası var ama şu an hiçbir ortaya çıkmıyor. 4 yaşındaki çocuğumun sesinden rahatsız olanlar, bugün ortada yoklar. Kendileri konuştuğumuzda 'biz ayrı dünyaların insanlarıyız' diyorlar. Onlar hangi ülkede yaşıyor biz hangi ülkede yaşıyoruz. Onların mezhebi ne bizim mezhebimiz ne onların
dini ne bizim dinimiz ne? Benim belediye ile baş edecek kadar param yok ki. Zaten param olsaydı gelip buradan ev almazdım gider daha düzgün bir yerden daha düzgün bir daire alırdım. Annem yardım etti, gecekondu da oturmayayım diye burayı aldık" şeklinde konuştu.
Duvarları için yıkım kararı verilen evlerin içini de gösteren Hanım Bozyel: "Duvarların yıkılacağını söylüyorlar. Koridor duvarı yıkıldığı zaman ben koridoru komşumla ortak kullanacağım. Duvar yıkılınca benim evimin kapısı kalmayacak. Ben evime komşumun evinden mi girip çıkacağım" diye konuştu.
CHP'li Çorlu Belediyesi'nin yıkım kararını uyguladığını öne süren vatandaşlar, "Bu mu sosyal demokratlık anlayışı? Bu mu sizin sosyal demokratlığınız' Yetkililer sesimizi duysunlar. Mağdur durumdayız. Bu karda kışta nereye gidelim, ne yapalım" diye konuştu.
Tüm konuşmalara ve ikna çabalarına karşın 2004 yılında verilen yıkım kararını uygulamaya geçiren Çorlu Belediyesi ekipleri, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince alınan güvenlik tedbirleri nezaretinde yıkım çalışmalarına başladı. - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Güncel › Eve Dönüştürülen Dükkanların Duvarları Yıkıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?