Fadıl Akgündüz'den Yedi Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Fadıl Akgündüz'den Yedi Yıldız Açıklaması

Fadıl Akgündüz\'den Yedi Yıldız Açıklaması

Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz." Yedi yıldız yaptığımız halde yedi yıldız diyemiyoruz."

22.02.2012 18:53  Güncelleme: 09:25

"Yedi yıldız yaptığımız halde yedi yıldız diyemiyoruz. Dubai bunu söyleyebiliyor. O zaman bunu bitireceğiz. Kamuoyuna söyleyeceğiz, insanlara sunacağız. Belki bunu tanımlayan puanlar çıkacak. Belki yeni yönetmelikler yeni kanunlar çıkar bilemiyorum. Şunu iddia ediyorum ki, bu tesis beş yıldız değil ve beş yıldız belgesi almayacağız biz buraya "

" Biz sözleşmelerde beş yıldız yazıyoruz çünkü tanımı yok daha fazla. Onu yazamıyoruz kanunen böyle bir imkanı yok. Ama tanıtırken biz bu binaya beş yıldız dersek haksızlık etmiş oluruz"

Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'da inşaatı devam eden Caprice Gold inşaatıyla ilgili yaşanan yedi yıldız tarıtşmalarına açıklık getirdi. Akgündüz, otelin beş yıldızlı olduğunu ancak yedi yıldız standartlarında olduğunu kaydetti.

" BİZİM GİBİ UÇ ŞİRKETLER STANDARTLARI ZORLUYOR "

Akgündüz, Bayrampaşa'da inşaatı devam eden Caprice Gold'un kaba inşaatının yüzde 61'inin bittiğini söyledi. Akgündüz, " Yani binanın üçte ikisi oluyor bu. Binanın kabası bitmiş oluyor. Bir kat 10 bin 500 metrakare. Yaklaşık 63 bin metrekare hiç görmediğimiz bir bölüm var. Onikinci kata kadar çıkmış durumdayız " dedi.Otelin özelliklerinden de bahseden Akgündüz, otelde 14 kral dairesi dört lobisi olduğunu söyledi. " Bu kadar özelikli bir bina yok dünyada " diyen Akgündüz,"Bu saydığım özelliklerin hiçbiri dünyadaki otel sınıflandırmalarında puanlandırmalarında yer almıyor. Beş yıldıza kadar bir puanlama yapılmış. Bunun üzerinde özellik taşıyan binalara turizm piyasası altı yıldız yedi yıldız gibi bir sınıflama yapıyor ve o şekilde satıyor. Örneğin Dubai'deki Burj El Arap oteli yedi yıldızlı olarak kendini sundu ve turizm piyasası bunu bu şekilde kabul etti. Ama Burj El Arap'ın da resmi belgesi beş yıldızdır. Böyle bir standart geliştirilememiş. Bizim gibi çok uç şirketler standartları zorluyor geliştiriyor" dedi.

" YEDİ YILDIZ YAPTIĞIMIZ HALDE YEDİ YILDIZ DİYEMİYORUZ "

Konuyla ilgili bir bakanla görüştüğünü iddia edin Akgündüz, kendisinden ' Bizim mevzuatımızda olmadığı için yapamıyoruz ' yanıtını aldığını ifade etti. Akgündüz, " Burj El Arap böyle tanıtıyor. Ama bizde tüketici yasaları farklı.Biz kanunlarımıza saygılıyız. Burada yasaklar var ülkemizde. Yedi yıldız yaptığımız halde yedi yıldız diyemiyoruz. Dubai bunu söyleyebiliyor. O zaman bunu bitireceğiz. Kamuoyuna söyleyeceğiz, insanlara sunacağız. Belki bunu tanımlayan puanlar çıkacak. Belki yeni yönetmelikler yeni kanunlar çıkar bilemiyorum. Şunu iddia ediyorum ki, bu tesis beş yıldız değil ve beş yıldız belgesi almayacağız biz buraya " dedi.

Reklam Kurulu'nun reklamları tüketiciyi yanılttığını savunduğunu ifade eden Akgündüz, "Şimdi bu yayınlandı. Bütün medya bunu yazdı. Eğer yanıltmış olsaydık şu an bakanlığa, Tüketici Kuruluna binlerce şikayet giderdi. Evet biz bilmiyorduk bizi beş yıldızı yedi yıldız diye yutturmuşlar diye binlerce şikayet giderdi. Ama burada tek bir şikayet yok. Burada halkın ne dediğine değer vermek lazım. Sadece 20 - 30 kişinin masa başında bir yorum yapması yeterli değil. Biz sözleşmelerde beş yıldız yazıyoruz çünkü tanımı yok daha fazla. Onu yazamıyoruz kanunen böyle bir imkanı yok. Ama tanıtırken biz bu binaya beş yıldız dersek haksızlık etmiş oluruz. Bunu göstereceğiz ve bu cezayı verenler de bir daha düşünecek bunu nasıl verdik diye" diye konuştu.

CAPRİCE GOLD

Caprice Gold oteli bin 300 odalı ve 3 bin 300 yataktan oluşuyor. Projede 14 adet kral dairesi ve 234 adet özel saray salonu bulunuyor. 5 katlı otoparkın yer aldığı projede, biri bayanlara özel olmak üzere 4 lobi, 24'ü kapalı 11'i açık olmak üzere toplam 35 havuz ile 7 kaplıca da hizmet verecek. Caprice Gold, otelin yanı sıra toplantı ve konferans salonları, çeşitli lokantaları ile 15 bin kişilik bir kullanım alanından oluşuyor. Projede bugüne kadar 7 bin 900 devremülk satıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fadıl Akgündüz'den Yedi Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement