Fatsa'da Fındık Müzesi Açılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fatsa'da Fındık Müzesi Açılacak

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, 1 yıla aşkın süredir ilçeye bir fındık müzesi kazandırmak için çalışma yürüttüklerini ve projede son aşamaya geldiklerini söyledi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, 1 yıla aşkın süredir ilçeye bir fındık müzesi kazandırmak için çalışma yürüttüklerini ve projede son aşamaya geldiklerini söyledi.

Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1764 yılında Hazinedaroğlu Ahmet Bey tarafından yaptırılan ve uzun bir süredir atıl bir şekilde duran Haznedaroğlu Konağını fındık müzesine dönüştürmek istediklerini belirtti.

İlçenin turizm noktasında bu müze sayesinde gelişeceğini inandıklarını ifade eden Yapıcı, "1 yıla yakın zamandır ilçeye fındık ve etnografya müzesi kazandırmak için çalışıyoruz. Yer olarak ise Haznedaroğlu Konağını düşündük. Ordu Üniversitesine ait olan bu konağın bizlere devri için çalışmalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki hukuki sorunları aşmaya çalışıyoruz. Bu sorunları aşar aşmaz ilçeye fındık ve etnografya müzesini kazandıracağız" dedi.

Yapıcı, ilçeyi turizm şehri yapma noktasında projeler hazırlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Advertisement