Festivalde Avusturya Cazı Akşamı - Son Dakika
Güncel

Festivalde Avusturya Cazı Akşamı

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, 16 Mart akşamı Avusturya cazının sıra dışı topluluğu Mario Rom's Interzone' u ağırladı.

17.03.2015 08:54

Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile gerçekleştirilen konserde Mario Rom (trompet), Lukas Kranzelbinder (bas), Herbert Pirker'den (davul) oluşan üçlü AASSM Küçük salonda dinleyenlerini zengin doğaçlamalara süslü, kolay kolay unutulmayacak müzikal bir yolculuğa çıkardı. Caz müziğinin tüm olası stilleri arasında serbestçe dolaşan, yarattıkları hüzünlü, muzip, coşkulu müzikal atmosferle dinleyenlerini büyüleyen Üçlü, son albümleri "Everything is Permitted" dan eserler seslendirdi.

Esprili anlatımıyla dinliyicilerle sıcak bir ilişki kuran Grubun sözcüsü basçı Lukas Kranzelbinder, "Everything is Permitted" ın sadece bir albüm olmadığını aynı zamanda 4 bölümden oluşan Online bir Video Serisi olduğunu anlattı. Bu müzik video serisinin sürekliliğe sahip bir konuyu diyalog olmadan, yalnızca caz müziğiyle birleştirerek anlattığını ve Mexico City, New Orleans, Teksas, Louisiana, Avusturya ve Almanya'da çekildiğini anlattı.

Mario Rom's Interzone konser sonrasında "Everything is Permitted" albümünü imzaladı.

22. İzmir Avrupa Caz Festivali 19 Mart günü Ondrej Krajnak & Hanka Gregusova Duo konseriyle devam edecek.

SLOVAK CAZININ HARİKA İKİLİSİ

Geçen yıl olağanüstü performansı ile nefesleri kesen ve Festival izleyicilerini Slovak cazı ile tanıştıran Piyanist Ondrej Krajnak, 22. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne sıra dışı vokal sanatçısı Hanka Gregusova ile geri dönüyor. 19 Mart 2015 Perşembe günü Slovakya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile AASSM Küçük Salon'da yapılacak konserde harika ikili Gregusova'nın caz ve soul müzik birleşiminden oluşan kendine has müzikal tarzıyla dinleyenlerini büyüleyecek. İkili aynı gün saat 11.00- 13.00 arasında bir atölye çalışması yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festivalde Avusturya Cazı Akşamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement