Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

KÜTAHYA/ Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

06.08.2016 23:25

KÜTAHYA/ Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla yine meydanlara akın etti. Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Evliya Çelebi Mahallesi'nde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 5 kilometre "demokrasi yürüyüşü" yaparak Zafer Meydanı'na ulaştı.

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, kamyonuyla sokağa çıkarak simgeleşen Şerife Boz, ölümü göze alarak darbecileri ikna etmeye çalışan Safiye Bayat ile vatandaşların darbecilerden ele geçirdiği tankı kullanan Mehmet Köse, o gece yaşadıklarını meydanda toplanan vatandaşlara anlattı.

Anlatımlar sırasında duygulu anlar yaşanırken, vatandaşlar sloganlarla FETÖ ve teröristbaşı Gülen'i lanetledi.

Kütahya Evliya Çelebi Mehter takımı, meydanda toplanan vatandaşlara gösteri yaptı.

Bilecik

Bilecik'te ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Vatandaşlar, burada marşlarla eşlik etti. Daha sonra, geçen yıl kategorilerinde dünya hafızlık birincisi olan Dursun Şahin ve Hüseyin Akbulut tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit ve AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ile İl Müftüsü Necati Akkuş da Cumhuriyet Meydanı'na gelerek nöbete destek verdi.

Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfü Akyüz, AA muhabirine, gönüllerinin ve kalplerinin İstanbul Yenikapı'da olacağını söyledi.

Akyüz, "Her şey vatanımız için. Türkiye'nin ileriye daha güçlü gitmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Allah hainleri ıslah etsin. Ülkemizin selameti için bugün siyaset zamanı değil. Siyaseti millet sandıkta söylüyor. Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. Birlik ve beraberliği gösteren siyasi parti liderlerini tebrik ediyorum. Böyle zamanlarda bütün dünyaya bütünleştiğimizi göstermemiz gerekiyordu, bunu da gösterdik." dedi.

Vatandaşlardan Eyüp Yılmaz da liderlerin bir arada olmasını tüm dünyanın izleyeceğini anımsatarak, "Dünya aleminin seyretmesiyle gövde gösterisi olacaktır. Cenab-ı Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. 'Köy muhtarı bile seçilemez' diyorlardı, nereden nereye geldi Cumhurbaşkanımız. Kalplerimiz ve gözlerimiz yarın İstanbul'da olacak. Bütün İslam alemi bizimle beraber." diye konuştu.

Mahmut Kara, Ali Parlak, Üzeyir Çetinkaya ve Neslihan Arslan isimli vatandaşlar ise birlik ve beraberlik açısından olumlu bulduklarını, Cumhurbaşkanı önderliğinde Başbakanın ve siyasi parti liderlerinin dünyaya karşı birlik ve beraberlik mesajı vermelerini olumlu karşıladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement