Fransa'da Liselilerin Gösterileri Büyüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransa'da Liselilerin Gösterileri Büyüyor

18.10.2013 15:02  Güncelleme: 15:03

Başkent Paris başta olmak üzere lise öğrencilerin, Kosovalı ve Ermeni iki öğrencinin sınırdışı edilmesine tepki için başlattıkları eylemler sürüyor.

Fransa'da başta başkent Paris olmak üzere lise öğrencilerinin, Kosovalı ve Ermeni iki öğrencinin sınırdışı edilmesini potesto etmek için başlattıkları eylemler sürüyor.

Başkentteki en az 50 lisede öğrenciler, okulların önüne barikat kurarak derslere girilmesini engelledi. Paris'te binlerce lise öğrencisi bugün yine dersleri boykot edekek, Bastille ve Nation meydanlarında toplandı. Talebelerin taşıdıkları pankartlarda, özellikle İçişleri Bakanı Manuel Valls'ı hedef aldıkları gözlendi. Öğrenciler, "Sayın Bakan sana 20 üzerinden 0 veriyoruz, kopya çekiyorsun, ikmale kaldın" yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

Radikal sol parti lideri Jean-Luc Melenchon ise protesto gösterisine katılarak, lise öğrencilerine destek vereceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınırdışı edilme işlemleriyle ilgili idari soruşturma başlatıldığını belirterek, lise öğrencilerinin okullarına dönmeleri çağrısı yaptı.

Öğrenciler, Kosova kökenli Leonarda Dibrani ve Ermeni kökenli Khatchik Kaçaryan isimli öğrencilerin Fransa'ya geri dönmeleri için gerekli iznin verilmesini talep ediyor.

Fransa'daki lise dernekleri, bu hafta sonu başlayacak iki haftalık tatile rağmen, eylemlerini sürdürecekleri tehdididinde bulunuyor. Bazı bakanlar, önceki gün yaptıkları açıklmalarda Kosovalı gencin sınırdışı edilmesini eleştirirken, İçişleri Bakanı Manuel Valls, konuyla ilgili idari soruşturma başlatma kararı almıştı.

Fransa'da lise öğrencileri, emeklilik reformu aleyhinde 3 yıl boyunca düzenlenen gösterilere yoğun destek vererek, seslerini duyurmuştu. - Fransa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Liselilerin Gösterileri Büyüyor - Son Dakika


Advertisement