Fransa'da Terörle Mücadele - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransa'da Terörle Mücadele

06.10.2015 20:28

PARİS (AA) – Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu yabancı kökenli 5 mahkumun Fransız vatandaşlığından atılmasını istedi.

PARİS (AA) – Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu yabancı kökenli 5 mahkumun Fransız vatandaşlığından atılmasını istedi.

Cazeneuve, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, "başbakanlıktan, terör suçundan mahkum olan 5 kişinin Fransız vatandaşlığından çıkartılması için izin talep edildiğini" duyurdu.

Fransız kanunlarına göre, terör suçundan mahkum olan yabancı kökenli birisi, İçişleri Bakanlığı'nın talebi ve Başbakanlığın onayı ile vatandaşlıktan atılabiliyor.

2003 yılında Fas'ın Kazablanka kentinde yabancıların gittiği otel ve lokantalara eş zamanlı düzenlenen saldırılarda 45 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Birisi Türk, dördü Fas kökenli 5 Fransız vatandaşı daha sonra bu saldırı ile ilgili sorumluluklarından dolayı mahkum olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Terörle Mücadele - Son Dakika


Advertisement