Fransa'da Veganlardan Kesimhane Önünde Gösteri - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Veganlardan Kesimhane Önünde Gösteri

Fransa'da veganlar, 5 ayrı bölgedeki kesimhanelerin önünde gösteri yaptı.

27.09.2018 10:42

Fransa'da veganlar, 5 ayrı bölgedeki kesimhanelerin önünde gösteri yaptı.

"Le Figaro" gazetesinde yer alan habere göre, daha önce hayvan haklarını savunmak amacıyla bazı kasaplara saldırılar gerçekleştiren veganlar, bu kez ülke çapında "gece ayakta" eylemi düzenledi.

Hayvansal ürünlerin tüketimine karşı çıkan "269 Liberation Animale" derneği tarafından Metz, Talaudiere, Houdan, Bazas ve Lamballe kentlerindeki eylemde çok sayıda vegan, kesimhanelerin önünde bir araya gelerek gece boyu gösteri yaptı.

Fransa'da her gün yaklaşık 3 milyon hayvanın tüketim amacıyla kesildiğini ileri süren göstericiler, kesilen hayvanlar için mumlar yaktı ve hayvan haklarına vurgu yapan bildiriler okudu.

"Le Parisien" gazetesi ise eylemlere kesimhane çalışanlarının tepki gösterdiğini yazdı.

Karşıt eylem düzenlemek için kesimhanelerin önünde toplanan kasap ve şarküteri çalışanları, Fransız mutfağı ve kültüründe et ürünlerinin önemli yer tuttuğuna işaret ederek, kurdukları tezgahlarda hayvansal ürünler pişirip çevredekilere ikram etti.

Gösteriler sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hayvan hakları savunucuları ve veganlar, daha önce de ülkedeki çok sayıda kasap ve şarküteri dükkanına saldırı düzenlenmişti. Lille kentinde yapılacağı açıklanan bir festival, güvenlik gerekçesiyle iptal edilmiş, kasap ve şarküteri dükkanlarının önüne saldırı tehdidi nedeniyle güvenlik görevlisi yerleştirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Veganlardan Kesimhane Önünde Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement