Futbol Sahası Yavru Sazan Balıklarıyla Doldu - Son Dakika
Güncel

Futbol Sahası Yavru Sazan Balıklarıyla Doldu

Futbol Sahası Yavru Sazan Balıklarıyla Doldu

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki Mogan Gölü'nde yağan karların erimesi sonucu su seviyesinin yükselmesi nedeniyle kapaklar açıldı ancak Gölbaşı Belediyesi Spor Tesisleri'ni su bastı.

19.03.2012 17:07  Güncelleme: 08:03

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki Mogan Gölü'nde yağan karların erimesi sonucu su seviyesinin yükselmesi nedeniyle kapaklar açıldı ancak Eymir Gölü'ne bırakılan su kanalındaki tıkanma nedeniyle Gölbaşı Belediyesi Spor Tesisleri'ni su bastı.

SPOR TESİSLERİNİ SU BASTI

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki Mogan Gölü'nde eriyen karlar nedeniyle su seviyesinin yükselmesiyle birlikte kapaklar açıldı ancak Eymir Gölü'ne bırakılan su kanalındaki tıkanma nedeniyle Gölbaşı Belediyesi Spor Kompleksi'ni su bastı. Gölbaşı Belediyesi'ne ait Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu'nun çevresi su ile dolarken, futbol sahası ise gölden gelen yavru sazan balıklarıyla doldu.

Yaşanan su baskınının geçen yıl da gerçekleştiğine dikkat çeken Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Bölük, DSİ ve diğer ilgili kurumlara yazı yazarak uyarıda bulunduklarını söyledi. Bölük, "Mogan ve Eymir'i birbirine bağlayan su kanalında tıkanma oluyor. Mogan Gölü'nden bırakılan suyu taşımıyor, tedbir alınmasını istemiştik" derken; su baskını tehlikesinin devam ettiğini de ifade etti.

"KAPAKLAR ZAMANINDA AÇILMAZSA HER AN GÖL KENARINI SU BASABİLİR"

Gölbaşı Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Mogan Gölü'nün çok geniş bir havzada bulunduğunu dile getirerek, "Bu seneki yoğun kar yağışları nedeniyle Mogan Gölü yoğun su toplamaya başladı. Biz tedbirlerini almaları için durumu 10-15 gün öncesinde durumu Devlet Su İşleri'ne bildirdik. Çünkü biz konuya müdahil olamıyoruz. Tamamen DSİ'nin ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde devam ediyor bu işler. Onlarda Mogan Gölü'nün kapaklarını açıyorlar, Eymir Gölü'ne suyu

veriyorlar. Oradan da Ankara Çayı'na. Zaman zaman bu durumu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Tek çözümün Mogan Gölü ile Eymir Gölü'nü birbirine bağlayan kanalın genişletilmesi olduğunu belirten Bölük, spor tesisinde maddi hasarın oluşmadığını ancak kapakların zamanında açılmaması durumunda göl kenarındaki restoran, park ve bahçeleri her an su basabileceğini kaydetti.

- ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Futbol Sahası Yavru Sazan Balıklarıyla Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement