Galatasaray - Bucaspor Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Galatasaray - Bucaspor Maçının Ardından

Galatasaray - Bucaspor Maçının Ardından

Bucaspor Teknik Direktörü Aybaba: "Puanla Dönmek İstiyorduk Ancak Olmadı"

20.02.2011 00:00

BUCASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ AYBABA: "PUANLA DÖNMEK İSTİYORDUK ANCAK OLMADI"

GALATASARAY KULÜBÜ GENEL SEKRETERİ HAŞHAŞ: "BU STAT BİZE UĞURLU GELDİ"

GALATASARAY KALECİSİ ZAPATA: "GALATASARAY'A GELMEK RÜYA GİBİ BİRŞEY"

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Bucaspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Takımın cesurca oynadığını biliyordum" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hagi, maçta asıl önemli olanın nasıl sonuçlandığı olduğunu belirterek, "Bucaspor'un cesur oynayacaklarını biliyordum. İyi bir galibiyet almışlardı. Birinci devre bilerek yavaş oynadık. Ancak ikinci yarıya başlamadan takımdaki futbolcularla konuştum ve oyunu hızlandırdılar, daha tempolu oynadık. Oyun taktiğini ve organizasyonunu iyi uyguladılar. Bunların sonucunda galibiyeti elde ettik. İkinci yarıda oynanan futboldan memnunum. Aslında ben ilk yarıda da hızlı oynamalarını söylemiştim ama bunu başaramadılar. Maç boyunca atak oynuyorsanız kalenizde gol pozisyonu görebilirsiniz. Ancak bu galibiyeti hak eden taraf bizdik. Ayrıca, önemli olan maçı nasıl bitirdiğindir. Sonuçta takımın hocası benim. Burada ki tüm sorumluluğu ben üstleniyorum. Kararları ben alıyorum, kimin oynayacağını ben seçiyorum. Çünkü ben bunun için hocayım" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının başkan Adnan Polat'ın bilgilendirme toplantısında yaptığı "Hagi'yi Avrupa yolculuğunda takımın başında görmek istiyorum. Zaten kendisiyle 1,5 yıllık sözleşmemiz var" açıklaması sorulması üzerine Rumen teknik adam Hagi ise, "Takımın ve kulübün dışındaki bu olayları anlıyorum. Ama şu anda ben sadece sonuçlarda bir istikrar sağlayamadım. Kulüp başkanı Adnan Polat ile daha dün konuştum. Stada gelemeyeceğini söyledi ve bana başarılar diledi. Bana her konuda güveni olduğunu belirtti. Bunlar kulis oyunlarıdır. Sonuçta ben çalışıyorum. Güzel ve çalışılmış bir galibiyet aldık ve bununla mutluyuz. Onu da gelecekte konuşuruz" yanıtını verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hagi takımdaki stresli günleriyle ilgili olarakta, "Bunları bunu ben de görüyorum. Kulüp olarak yaşadığımız durumdan kaynaklanıyor. Kolay değil, oyuncuların hepsine anlayış gösteriyorum. Bütün bu yaşananları bırakmalarını istiyorum. Bu konuları devre arasında da kendileriyle konuştum. Sonuçta bu yolculukta yaptığımız güzel şeylere de bakmak lazım. Sadece negatif olan şeylere bakmayalım. Takıma gelenlerin hepsi taşın altına elini sokan oyuncular. Sonuçta Galatasaray'a yardım etmeye gelen oyunculardır. Takıma artı getirdiler" şeklinde konuştu.

Rumen çalıştırıcı Hagi, Bucaspor Teknik Direktör Samet Aybaba için de, "Samet Aybaba büyük tecrübelere sahip bir hoca. Sonuçta iyi işler yapıyor. Takımı her geçen gün daha iyi oynuyor. İyi sonuçlar elde ettiler. Karşılaşmada bizim takımımız da gol pozisyonu yakaladı. Direkten dönen toplar oldu. Bence son derce güzel bir karşılaşma oldu" diye konuştu.

Bucaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, yenilmelerine rağmen maçta sergiledikleri futboldan memnun olduğunu ifade etti.

Aybaba, şunları söyledi:

"Bizim seviyemizdeki takımların çok geniş bir kadrosu olmadığını biliyorsunuz. Ama bu kadro bile mükemmel işler yaptı. İki topumuz direkten döndü, yüzde 100 gollük pozisyonlarımız vardı. Galatasaray'a ise neredeyse pozisyon vermedik. Bir hatamızda golü gördük. Buradan puanla dönmek istiyorduk ama olmadı. Bu puana çok ihtiyacımız vardı."

Takım olarak iyi oynamaya başladıklarını belirten Aybaba, "Bugün kaybetsek de gelecek maçlarımızı kazanacak düzeye geldik. Oyuncularımı canı gönülde kutluyorum. Küçük eksiklerimiz var. Önümüzdeki haftalarda onları da giderip, galip gelmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Ali Haşhaş, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türk Telekom Arena'da 3 maç oynadık ve üçünü de kazandık. Bu stat bize uğurlu geldi" dedi.

Haşhaş şunları söyledi:

"Zor maçtı; şanslıyız diyebilirim. Şans bize güldü diyebiliriz. 3 maç burada oynadık 3 maçı da aldık. Bu stat uğurlu geldi diyebiliriz. Bucaspor da iyi oynadı. Biz de fırsatlar kaçırdık onlar da kaçırdı. Skor bizim lehimize sonuçlandı."

Bu arada Haşhaş, teknik direktör Hagi'nin hafta içinde yaptığı açıklamaların sorulması üzerine de, "Hagi ile 1 buçuk yıl anlaşmamız var. Bu sürenin sonuna kadar Hagi ile devam edeceğiz. Ama biliyorsunuz futbolda her şey oluyor. Hagi futbolcuyken de sert yapısı olan bir oyuncuydu. Biz Hagi'den memnunuz" dedi.

Galatasaray'ın Kolombiyalı kalecisi Robinson Zapata, Bucaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Önemli olan her geçen gün daha iyiye gitmektir" şeklinde konuştu.

Futbolun içinde herşeyin olabileceğini belirten Zatapa, "Sonuçta futbolun ve sporun içerisinde her şey vardır. Tabii ki işler bazen ters gidebilir. Hatalardan dolayı goller yiyebilirsiniz. Ama önemli olan her geçen gün daha iyiye gitmek. Benim için yapılan eleştirilere ise saygı duyuyorum. Benim için her zaman önemli olan daha çok çalışarak takımıma daha çok yarar sağlamak" diye konuştu.

Galatasaray'ın Kolombiyalı file bekçisi Zapata, Galatasaray'da bulunmasının rüyadan farksız olduğunu dile getirirken, "Galatasaray'a gelmek benim için büyük bir rüya ve son derece de önemli. Her geçen gün takımım ve kendim için daha iyi şeyler yapmak istiyorum" dedi.

Galatasaraylı Culio ise golü attıktan sonraki sevinciyle ilgili olarak, "Öncelikle eşimin yanına giderek sevincimi paylaşmak istedim. Ancak daha sonra onun maça gelmediğini farkettim. Ben de bu sevinci yedek kulübesine giderek Insua ile paylaştım" şeklinde konuştu.

Bucasporlu Onur ise, "Galatasaray maçta bulduğu fırsatı değerlendirdi ve golü buldu. Biz ise bu fırsatı bulamadık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray - Bucaspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement