Gazeteci Hakkında Şantajcılıktan Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Hakkında Şantajcılıktan Suç Duyurusu

Gazeteci Hakkında Şantajcılıktan Suç Duyurusu

Şanlıurfa'da Eyyübiye İlçe Belediyesi, şahsi ricasını yerine getirmediği için haklarında kara propaganda yapan gazeteci için suç duyurusunda bulunacak.

01.12.2015 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın merkez ilçe belediyelerinden Eyyübiye Belediyesi'nin bugünlerde bir gazeteci ile başı dertte. Ömer Seyfettin Bacaksız isimli bir gazeteci, sahip olduğu internet haber sitesi ve sosyal medya hesabından Eyyübiye Belediyesi yetkilileri ve çalışanları hakkında peş peşe yayın yapıyor.

Yaptığı yayınlardan yazı yazmasını da bilmediği anlaşılan bu gazetecinin, sosyal medyadaki Facebook hesabında "Biz altındaki resmi makam aracları ile evinin pazar alış verişini yapip eve kadar şfora taşıtıp şoforu uşak gibi kullanan belediye başkan yardımcılarını biliriz ...beni çok zorlayıp damarıma basılırsa bunların fotograflarınıda kare kare yayınlarım bilginize ..." şeklinde bir paylaşıma yer verdiği ve bu şekilde yetkililere şantaj yaptığı öne sürüldü. Eyyübiye Belediyesi başkan yardımcılarından Mehmet Giray Küçük'ün de yine bu hesap üzerinden yaptığı yorumla, şahsi bir beklentisinin karşılanmadığı için bu yönde yayın yaptığı şeklinde bir uyarı yaptığı görüldü. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'den başlayarak yardımcılarından personeline kadar suçlamalarda bulunan Bacaksız hakkında yargı yoluna başvuruluyor. Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, Bacaksız'ın "hakaret" ve "şantajcılık" yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

ŞANTAJ YAPTIĞINI BİR YORUMLA AÇIKLADI

Bacaksız'ın Eyyübiye Belediyesi yetkililerine şantaj yaptığı ise Başkan Yardımcısı Küçük'ün bir yorumu ile ortaya çıktı. İddiaya göre; Bacaksız, belediyeye giderek bir yakının işe gidip gelmese dahi göz yumulmasını istedi. Kanuni bulunmayan bu talebinin yerine gelmesi için bu kez araya hatırı sayılır bazı siyasetçileri koyan Bacaksız, buna rağmen talebi karşılanmayınca kirli bir gazetecilik örneği olarak kara propagandaya başladı. Küçük de, bu duruma dayanamayarak, yine Bacaksız'ın kendi hesabına yaptığı bir yorumla nasıl bir talepte bulunduğunu açıklayıp ve artık gerçek gazetecilerin böyle "sözde gazetecilerden" ayırt edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

KÜÇÜK: SÖZDE BASIN MENSUPLARINI HERKES TANIMALI

Başkan yardımcısı Küçük'ün Bacaksız'ı uyardığı yorum ise şu şekilde: "Ömer seyfettin bey Belediyemiz hakkında yapmış olduğunuz asılsız haberin sebebinin belediyemizde çalışan bir yakınınızla ilgili talep etmiş olduğunuz şahsi bir menfaatin yerine getirilmemiş olmasından kaynaklanması ve akabinde bunu yazmanız basın ahlakına daha doğrusu basın ahlaksızlığına ne kadarda uygun düşmektedir. Yakınınızın kurumumuza emeklilik dilekçesi vererek emekli olmasını durdurmak ve herhangi bir işte çalışmadan öylesine gidip gelmesini sağlamak ve herhangi bir görev verilmemesini benden siz bizzat istemediniz mi. Yakınınızın devlet memuru olarak görev yapmasının sağlık sorunları nedeniyle mümkün görünmediğini hatta ve hatta ağır şizofren hastalığı tanısı konduğu ve her an saldırgan olabileceğini hastaneden alınan rapor ile kesinleştiğini siz daha iyi biliyorsunuz. Hastalığı sebebiyle Devlet memuru olarak çalışması kanunen mümkün görünmeyen bir yakınınızın idare edilmesi yönünde direk bana gelip konuşmadınızmı. Başkaca ilşkiler içerisine girmedinizmi.??? Bunları açıklamak istemiyorum. Nasıl olurda bri yakınınız için bir devlet kurumuna çalışmasın idare edin öylece kendi kendine gidip gelsin diyebiliyorsunuz. Kaldıki benimle görüşmek için makama geldiğinizde ben yoktum diğer belediye binasındaydım. Ancak sizin için özellikle geri dönüp gelip görüşmedik mi. Hala kimse ilgilenmiyor diyorsunuz. Kişisel isteklerinizin kurum tarafından karşılanmadığı durumlarda meslek ahlakını hiçe sayıp sizin gibi sözde basın mensuplarının artık bu camiada herkesin tanıması gerekiyor ki işini gerçekten ahlaklı yapan güzide basın mensuplarının değeri anlaşılsın."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gazeteci Hakkında Şantajcılıktan Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement