Gazeteciler Gezi Parkı Haberlerinin Öznesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Gezi Parkı Haberlerinin Öznesi Oldu

Gazeteciler Gezi Parkı Haberlerinin Öznesi Oldu

Medya Platformu Derneği, Gezi Parkı gösterilerinin ve polisin sert müdahalelerinin Türk ve dünya basınına yansıyışını değerlendirdi.

11.06.2013 14:43  Güncelleme: 16:44

Yapılan basın açıklamasında "Gazeteciler, Gezi Parkı haberlerinin öznesi oldular." denildi.

Medya Platformu Genel Başkanı Mustafa Yürekli, yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Terörü bitirdiğinizde, ertesi gün terörden daha tehlikeli, insanlarınızı birbirine kırdıran başka olaylar çıkar. ABD, AB ve kimi uluslararası kurumların Türkiye'nin iç barışı sağlamasını ve kalkınmasını istemedikleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dünya basınında gözlemlenen manipülasyon çabaları ibret vericidir." dedi.

Çevre duyarlılığıyla başlayan Taksim Gezi Parkı olaylarının, meşru hükümete ve onu seçimle işbaşına getiren millete karşı yapılan kalkışma hareketi niteliğine bürünürken, "Taksim'den Tahrir çıkarma" ve Anadolu'nun her iline yayma çabalarına, olayların başındaki sağduyulu ve sorumlu habercilik anlayışını koruyamayarak medyanın da katkıda bulunduğunu belirten Mustafa Yürekli, "Bazı medya mensupları, gazeteci olarak değil, birer eylemci gibi, hatta protestocuları yönlendirerek Taksim'de haberlerin öznesi haline gelmişlerdir. Sandıktan çıkan iktidarı, sokak siyasetiyle alaşağı etme düşüncesi medya tarafından yaygınlaştırılmak istenmektedir." dedi.

"Gezi Parkı'nda patlatılan öfkenin Türkiye'ye hiçbir yararı yoktur." diyen Mustafa Yürekli, açıklamasında, "Bir takım çevreler, Gezi Parkı gösterilerini amacından uzaklaştırarak siyasal kalkışma boyutuna taşımak istedi. Ancak asıl üzücü nokta, insanlarımız, 80 öncesinde olduğu gibi, bugün de maalesef kamplaştırılmıştır. Tarihin bu anında, Türkiye, her zamankinden daha çok erdemleri ortak payda yapmaya ve kardeşlik ruhuna muhtaçtır." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gazeteciler Gezi Parkı Haberlerinin Öznesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement